CHP'li vekillerden cinsel istismar düzenlemesine karşı destek talebi

CHP İzmir millettekileri Tuncay Özkan ve Aytun Çıray, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile birlikte tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezip, AKP'nin Meclisten geçirmeye çalıştığı, cinsel istismar suçlarıyla ilgili teklifin yasalaşmaması için başlattıkları mücadeleye destek istedi.

Yayınlanma: 19.11.2016 - 17:52
Abone Ol google-news

Çarşıda bir süre gezen Aytun Çıray ve Tuncay Özkan, esnaf ve vatandaşla görüşüp, yasanın çıkması halinde kamuoyunda ne gibi etkilerinin oluşacağını anlattı. Tuncay Özkan, şunları söyledi:
"Bizim, sizin yardımınıza ihtiyacımız var. TBMM'den 15 yaşın altındaki çocuklara tecavüz eden 4 bin kişiye evlilik şartı ile af çıkmak üzere. Oylamasını salı gününe kadar erteleyebildik, bu yasanın çıkmasını istemiyoruz. Bu çocuklarımıza karşı suikast girişimdir. Bunun çıkmasını engelleyebilmek için toplumsal desteğe ihtiyacımız var. Biz sosyal medya hesaplarımızda AKP'nin telefon numaralarını yayınladık. Onları arayın, vicdanlara seslenelim, bu işi durduralım. Sonuna kadar direneceğiz. Gelin birlikte direnelim bu yasayı durduralım. Çocuklar hepimizin çocukları."

Aytun Çıray da "Partimiz pek çok alanda büyük mücadele veriyor. Biri tecavüz yasası bir diğeri de darbe. Bunları sizlerle paylaşmak için buradayız. Bizleri televizyonlara çıkarmadıkları için ayağınıza gelerek bunları anlatmak istedik. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler