Bahçeli: CHP'nin içine HDP kaçmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "CHP'nin Adana'ya gideceğini sanıyorduk Kartal'a çıkarma yapmışlar. CHP, PKK bagajı haline geldi. Bunun adı rezilliktir. Vatanı böldürmeyeceğiz sözünü cesaretleri varsa HDP'li kardeşlerine haykırsınlar. HDP, CHP'nin içine kaçmıştır" dedi. Bahçeli, çıkışta AKP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili MHP'ye ilettiği taslak metnin 12 madde olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 10:33
Abone Ol google-news

<video:634139>

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin 'cinsel istismar' önergesine ilişkin "Bu önergeyi veren AKP'li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı? Hiç mi elleri titremedi? Şu anda cezaevinde heyecanla mezkur önergenin yasalaşmasını bekleyen ve cinsel istismarda hüküm giymiş hangi hatırlı veya sözü geçen kokuşmalara destek verilmektedir?" dedi.

Bahçeli, geçtiğimiz hafta Genel Kurul'da Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşülmesi sırasında AKP'li milletvekilleri tarafından verilen 'çocuğa cinsel istismar' önergesini gündeme getirdi. Bahçeli, verilen önergede 'Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan mağdurla failin evlenmesi durumunda ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, yada cezanın infazının ertelenmesine' ifadelerinin yer aldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"16 Kasım'a kadar cinsel istismarı yap sonra sıkıyı görünce evlen, bir şey olmasın bu garabetin bir tevili yoktur. Cebir, tehdit, hile veya iradeyi sakatlayan bir başka neden olmadan cinsel istismar suçu yani taciz ve tecavüz nasıl gerçekleşecektir? Hadi gerçekleşti diyelim, medeni kanuna göre çocuk sayılan bir evladımızın aklı ve ruhu gasp edilerek istismara uğraması nasıl sıradan ve normal görülecektir? Adı üstünde çocuğun rızası olsa ne yazacak olmasa ne çıkacaktır? Bu önergeyi veren AKP'li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı? Hiç mi elleri titremedi? Medeni kanunun 124'üncü maddesi erkek veya kadın 17 yaşını doldurmadıkça evlenemez hükmünü içermektedir. Kimi aksini söylese de söz konusu önerge tecavüzcülere af vadetmektedir. Meşum önergeyle sabilere, körpe yavrulara küçük bedenlere göz koyan iğrenç yaratıklara can simidi uzatılmaktadır. Herkes vicdanını yoklasın ve şu sorunun cevabını arası: Çocuktan gelin mi olur, cinsel istismar mahkumlarından mağdur mu çıkar? Ne felakettir ki 3 bin mağdurdan bahsedilmektedir. Cinsel istismarın olduğu yerde mağdur kimdir? Şu anda cezaevinde heyecanla mezkur önergenin yasalaşmasını bekleyen ve cinsel istismarda hüküm giymiş hangi hatırlı veya sözü geçen kokuşmalara destek verilmektedir? AKP'nin vicdan ve ahlak sahibi hiçbir milletvekili bu önergeye sıcak bakmayacak, destek vermeyecektir"

"IRZ DÜŞMANLARINI AKLAMA TELAŞ VE AMACINA ENGEL OLMALIYIZ"

MHP lideri Bahçeli, TÜİK verilerine göre, son 10 yılda çocuk istismarı konusundaki dava sayısında patlama olduğunu ve 482 bin 908 kız çocuğunun evlendirildiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu: "Irz düşmanlarını aklama telaş ve amacına hep birlikte engel olmalıyız. 'Kararımızdan dönmeyeceğiz' diyen önerge sahiplerinden birisi olan milletvekilinin de pişmanlık duyacağını ümit ediyorum. Çocuklara kadınlara cinsel saldırıda bulunan hayatlarını karartan zalim ve ahlaksızları değil affetmek bunu işledikleri suçları temizlemek; bunların kafalarına hukukun demir yumruğunu indirmek milli ahlakın gereğidir. Çocukları gülmeyen bir milletin umutları kırılmış hayalleri kurumuştur. Çocuklarımızı soldurmayacağız, onları istismarcılara tecavüz ve şiddet faillerinin keyfine bırakmayacağız. Buradan AK Parti'ye ağrıda bulunuyorum: Ne yapıp yapıp bu önergeyi tümden geri çekin, gelin daha fazla anlamsız ve boş tartışmalarla Türkiye'yi boğmayın. İnanıyorum ki TBMM'de görev yapan her vekili çocukların hak ve hukukunu muhafaza ederek ülkemin her yavrusunu kendi yavrularından ayrı görmeyecektir. Helalzade barıştırır, haramzade karıştırır. Biz helalden yana duralım. Haramzadeleri önce Allah'a sonra millet vicdanına daha sonra da adaletin vereceği keskin karara havale edelim"

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları

İhraç edilip göreve dönen öğretmen sayısı ise oldukça sınırlı kalmıştır. Hainden öğretmen olmayacağı gibi gerçek öğretmenden de hain çıkmaycaktır. FETÖ'yle mücadelede suçu sabit görülenlerin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Evlatlarımızı zehirleyenler öğretmenlik mesleğini yapanlar yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Bu ister FETÖ olsun ister PKK olsun. Öğretmen kılıklı teröristlerin MEB'den ayıklanması milli namusun bir gereğidir. FETÖ'nün siyasi ayağı gizemini korumaktadır. Öğretmene gücünüz yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor?


Bahçeli'den CHP'ye çok ağır sözler: Atatürk bunların alayını İzmir'e kadar kovalar - VİDEO

"Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor?"

Yurtta Sulh Konseyi'ni ağzına alan yok! Bu konuda doyurucu açıklama yapmamıştır. Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor? Odacı çaycı biliniyor da siyasi koruma altındaki siyasilere niye dokunulmuyor? Engelleyici bir blokaj mı var? Yurtta Sulh Konseyi'nin tepe kadrosunu ne zaman duyup öğreneceğiz? Bunları idam sehpasına ne zaman çıkaracağız?

Bize göre atanamayan bir tek öğretmen kalmamalıdır. Bu çile artık kökten bitirlmelidir. Atanamayan öğretmen sorunu bütünüyle çözülmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerin mülakatla alınması KPSS2den yüksek puan alan öğretmenlerimizi de mağdur etmiştir. Sözleşmeli öğretmenlik güvensiz bir sistemdir. Terftiş sisteminin tek bir çatı altına toplanmasını, ek ders ücretlerinin yükseltilmesini, terfi sistmeinin liyakat ve başarı kriterine göre yapılmasını, MEB'de yargı kararına kesin kes uyulmasını bekliyor, istiyoruz.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI

Son günlerde döviz kurundaki anormal oynaklılar sonucu Türk lirası devamlı itibar kaydetmektedir. Dolardaki yükselişin tehlikeli boyutlara ulaştığını görmek ve önlem almak lazım. Başka ülkelerin para birimleri de değer yitiriyor demek Türl Lirası'nı aynı sarsıntığı yaşamasına mazeret oluşturamaz. Dolardkai yükseliş FED'in faiz politikası ve Trump'ın seçilmiş olması bizi etkiliyorsa ekonomik bağımsızlığımızın seviyesini konuşmak zorundayız. Döviz yükselirken Türk Lirası inmektedir. Maaşlar erimekte ümitler kararmakta. Reel sektörün dış borcu katlanmakta. Bu demektir ki aş ve iş sorunu artacak. İşsizlik gerçekte yüzde 20 eşiğine ulaşmıştır. İnen aslında bellidir; refah, istikrar ve güven yerlerde sürünmektedir.

24 Kasım'daki Para Politikalar Kurulu'nun toplantısı çok önemlidir. Faiz artışı olsa dahi bu artış dövizi frenlemeyebilir. İhtiyacımız olan yeni ve milli bir ekonomik modeldir. Türkiye'nin geleceği faiz ve rant lobisinin icazetine bırakılmamalıdır. Bağımsız ekonomi demek bağlantısız Türkiye demektir. Tam tersini savunanlar sömürgeciliğin içimizdeki temsilcileridir.

 

"CHP'nin içine HDP kaçmış" 

CHP yöneticilerinin gıybete çakılmaları talihsizliktir. Mesnetsiz iddialar sahiplerine aynen dönecektir. Kılıçdaroğlu kavga istediğimizi söylemektedir. Kılıçdaroğlu, bizi tanımıyor. Bu 47 yıllık bir hareketi kendi gibi görme hatasıdır. MHP, kavga arayışında değildir ama olursa kendileri bizim klasmanımızda değildir. CHP vatanı böldürmeyeceğiz diyor. Kendileri alkışlıyor. CHP'nin Adana'ya gideceğini sanıyorduk Kartal'a çıkarma yapmışlar. Bölücülerle aynı mitingle buluşmuşlar. BHH paravnı altında Mustafa Kemal'in emaneti Türkiye düşmanlarına bırakıldı. CHP, PKK bagajı haline geldi. Bunun adı rezilliktir. Vatanı böldürmeyeceğiz sözünü cesaretleri varsa HDP'li kardeşlerine haykırsınlar. HDP, CHP'nin içine kaçmıştır. 

TASLAK 12 MADDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının sonunda salondan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, burada yaptığı açıklamada AKP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili MHP'ye ilettiği taslak metnin 12 madde olduğunu açıkladı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler