Gözaltına alınan Ali Uluşahin: Bizden FETÖ’cü çıkmaz, yolumuz bellidir

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “darbe girişimini övdüğü ve Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” iddiasıyla sabaha karşı 05.30’da “FETÖ soruşturması” kapsamında gözaltına alındı.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 11:55
Abone Ol google-news

Kimya Mühendisleri Odası  Bursa Şube Başkanı ve Bursa Akademik Odalar Dönem Sözcüsü Ali Uluşahin,  sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “darbe girişimini övdüğü ve Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği” iddiasıyla “FETÖ soruşturması” kapsamında gözaltına alındı.Uluşahin’in Nilüfer ilçesindeki evinde ve Kimya Mühendisleri Odası’nda arama yapıldı. Uluşahin, hakkında 5 gün avukat kısıtlaması getirildiği belirtildi.

 

Uluşahin: Bizden FETÖ’cü çıkmaz, yolumuz bellidir

CHP Bursa Milletvekili Orhan  Sarıbal, Uluşahin’in evine sabah 05.30’da giden polislerin evinde arama yaptığını, eşinin ve kendisinin telefonlarına el koyduğunu belirterek, “Ali, ‘Benim çocuklarımın adı İlke ve Deniz. Bizden FETÖ’cü çıkmaz, bizim yolumuz bellidir’ demiş.  7 polis evi tarumar etmiş daha sonra Ali’yi alıp gitmişler” dedi.  

Sindirme, korkutma, yıldırma operasyonu

Yapılanın bir sindirme operasyonu olduğunu belirten Sarıbal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ali Uluşahin, Kimya Mühendisleri Odası Şube Başkanı ve Akademik Odalar Dönem Sözcüzüdür.Vali beye yapılanın büyük bir hata olduğunu, kendisinin parti üyemiz, meslektaşımız, yoldaşımız olduğunu, bir an önce salıverilmesi taleplerini ilettik. Bu sindirme, korkutma, yıldırma operasyonudur. Demokratik kitle örgütlerine gözdağıdır.FETÖ yakıştırması kabul edilemez. Demokrat insanlar için FETÖ gibi gerici faşist bir çete ile suçlanmak  en ağırıdır” dedi. Uluşahin, hakkında Gezi direnişi sırasında hakkında soruşturmalar ve davalara açılmış, yasa dışı olarak dinlenmiş ve şikayeti üzerine dinlemeyi yapan polisler hakkında dava açılmıştı.

Oda’ya destek ziyaretleri

Kimya Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden Bursa Demokrasi Güçleri bileşenlerinin yöneticileri, Uluşahin’ir FETÖ iddiasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdiler.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir,  Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, KESK Bursa Dönem Sözcüsü Süleyman Ayılmaz,CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Bursa Şubesi’ne destek ziyaretinde bulundular.MMO Bursa Şube başkanı İbrahim Mart, “Kamu Kurumu niteliğindeki meslek odalarımızın, polis tarafından herhangi bir sebeple aranması olağan değildir, kabul edilemez. TMMOB’a bağlı Meslek Odaları’nın FETÖ (PDY) ya da herhangi bir terör örgütü ile işi olmaz, kapımızdan içeri giremez. Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubemizle dayanışma içindeyiz” dedi.

TMMOB'dan tepki: Muhalif avı 
 
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uluşahin'in gözaltına alınması üzerine yaptığı yazılı açıklamada,  "15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe ve darbecilerle ilgisi olmayan ilerici, demokrat kesimler de hedeflenerek adeta bir muhalif avı yürütülmektedir. Bu durumun meslektaşlarımıza yansıdığı son örnek, Birliğimize bağlı Kimya Mühendisleri Odası’nın Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uluşahin arkadaşımızın sabah evinde gözaltına alınması, evinde ve Şubemizde arama yapılmasıdır.
 
Her zaman darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB üyesi meslektaşlarımıza ve ilerici, demokrat yurttaşlarımıza yönelik bu tutumlara bir son verilmesi gerekmektedir.TMMOB olarak, hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını belirtiyor, soruşturmanın uzatılmaksızın adil bir şekilde sonuçlandırılarak arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

 Makina Mühendisleri Odası Başkanı Mart: bu akıl dışı uygulama asla kabul edilemez

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart,15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe ve darbecilerle ilgisi olmayan ilerici, demokrat kesimlerin de hedeflenerek adeta bir muhalif avı yürütülmekte olduğunu ifade etti.  Mart, “Siyasi iktidar kendilerinden farklı düşünen her kesimden insanlardan yeni suçlular yaratmaya çalışıyor, onurlu insanları kendi hatalarına ortak etmeye çalışıyor. Bu akıl dışı uygulama asla kabul edilemez. Her zaman darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB üyesi meslektaşlarımıza ve ilerici, demokrat yurttaşlarımıza yönelik bu tutumlara bir son verilmelidir.TMMOB olarak, hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını belirtiyor, soruşturmanın uzatılmaksızın adil bir şekilde sonuçlandırılarak arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.   

 Eğitim İş: itibar suikasti 

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, "Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali  Uluşahin'in gözaltına alınması, muhalif kişi ve kurumların susturulması operasyonunun bir parçasıdır. FETÖ operasyonu olarak yapılan bu gözaltı aynı zamanda bir itibar suikastidir. Ali'yi Feto kapsamında gözaltına almak "çamur at izi kalsın" amacınızı açıkça gösterir. Ali Uluşahin yalnız değildir" dedi 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler