FETÖ'cü savcıya yasadışı dinleme talimatı: Okumadan imzala geç

'FETÖ'cü savcıya yasadışı dinleme talimatı verildi.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 22:01
Abone Ol google-news

TBMM Darbe Komisyonu’na Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İnsan Hakları Daire Başkanlığı tarafından yazılı olarak sunulan “Fethullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz Terörist Darbe Kalkışması” adlı bilgi notunda Ankara, Bursa ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından hazırlanan iddianameler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarla ilgili bilgilere yer verildi.

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’ın ifadesinin de yer aldığı Adalet Bakanlığı’nın bilgi notunda, özetle şunlar yer aldı:

Referandum sonrası yargıya sızdılar: FETÖ, 12 Eylül 2010 günü yapılan anayasa referandumu sonrasında, yeni oluşturulan HSYK’nin seçimle gelen üyeliklerini elde etmiştir. Bu dönemden sonra örgüt üyesi hâkim savcıların öncelikle Yargıtay ve Danıştay üyelikleri olmak üzere etkili görevlere atanmaları hız kazanmıştır. FETÖ/PDY’nin, büyük çoğunluğu kendi mensuplarından olan adayların seçimde oy kullanmasını sağlamak amacıyla ByLock üzerinden kendi mensuplarına talimat verdiği sabittir.

Başsavcı vekili kızıyor: İtirafçı ya da gizli tanık olarak ifadeleri alınan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının beyanatları örgütün nasıl yargıyı ele geçirdiği gözler önüne serilmektedir. HSYK’nin ihraç kararındaki gerekçelerde ilgili kısım şöyle: “2011 yılı Haziran ya da Temmuz ayında Beşiktaş Adliyesi’nde Özel Yetkili Savcı olarak göreve başladım. 1.5 - 2 ay kadar burada çalıştım. Hiç iddianame yazmadım. Sadece bir kez bir hafta nöbet tuttum. Arama, elkoyma, gözaltına alma, telefon dinleme, teknik araçlarla izleme, vb. tüm talepleri TEM Şube Müdürlüğü görevlileri flash bellekle hazır olarak getiriyordu. Ben de imzalıyordum. Gelen yazıları okumak istediğimde birlikte çalıştığımız Cumhuriyet Savcısı ... “Başsavcı vekili ... kızıyor, onun talimatı var, okumadan imzala geç” diye söylüyordu. Ben de tatsızlık çıkmasın diye imzalıyordum.

Akar’ın ifadesi: H.A, Genelkurmay Başkanı, ifadesinde; “FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması ile ciddi mücadele yürütüldüğünü, 2016 yılı Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şûra toplantısında ciddi kararların alınmasının gündemde olduğunu, terör örgütünün bunun muhtemel sonuçlarını öngörerek silahlı kalkışmada bulunduğunu belirtmiştir. Ek olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde darbeci askerler tarafından rehin alındığını ve bildiri imzalatılmak istendiğini, ancak buna direndiğini, rehin alanlardan, Tuğgeneral H. E’nin; ‘Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürürüz’ dediğini, darbe teşebbüsünü planlayan ve yapanların FETÖ/PDY üyesi olduklarını” belirtmiştir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler