Marmara Üniversitesi’nde soruşturma saldırıya uğrayanlara açıldı

Marmara Üniversitesi’nde oturma eylemi yapan dokuz öğrenciye polise mukavemet ve kamu düzenini bozmak gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 23.04.2014 - 16:13
Abone Ol google-news

Marmara Üniversitesi’nde 17 Nisan günü oturma eylemine katılan dokuz öğrenci için İstanbul Anadolu Savcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Müge Akbasan’ın Bianet’te yer alan haberine göre, oturma eylemi sırasında özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvetin saldırısıyla karşılaşan öğrencilere açılan soruşturmanın nedeni polise mukavemet ve kamu düzenini bozmak olarak açıklandı. Taş ve cam şişelerle oturma eylemindekilere saldırdığı iddia edilen bir öğrenci için de aynı suçlardan soruşturma açıldı.

Bianet’e konuşan Avukat Veysi Eski, haklarında soruşturma açılan iki öğrencinin ifadelerini verdiklerini, geri kalan yedi öğrencinin ise soruşturma dosyasında ‘firari’ olarak göründüklerini söyledi. Eski, savcının firari olarak gözüken yedi öğrenci için dosyada yakalama kararının olmadığını “Getirirseniz ifadelerini alınır,” dediğini belirtti.

Öğrenciler suç duyurusunda bulunacak

25 Nisan Cuma Günü, 12.30’da Kartal Adliyesi’nde basın açıklaması yapacaklarını söyleyen avukat Eski, haklarında soruşturma açılan öğrencilerin bir dilekçe hazırladığını; “özel güvenlik görevlileri, çevik kuvvet ve rektörlük hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunacaklarını” söyledi.

Eski, bir kaç tane özel güvenlik görevlisinin, aynı ifadeleri ve aynı doktor raporunu vererek yaralandıklarını iddia ettiklerini söyledi.

Ne olmuştu?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde öğrenciler Dicle Üniversitesi ve diğer üniversitelerde yaşanan saldırıları protesto etmek amacıyla, 17 Nisan Perşembe günü oturma eylemi düzenlenmişti.

Eyleme katılanlara önce ülkücü oldukları belirtilen bir grup, daha sonra da özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet saldırmıştı. Bir öğrenci darp edilerek toplam iki öğrenci gözaltına alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler