Meteoroloji kar ve buzlanma bekliyor: 4 ilde okullar tatil

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre hava sıcaklıkları doğu kesimlerde 6 derece azalacak. Uzmanlar, sabah ve gece saatlerinde buzlanmaya karşı uyarırken, Karadeniz'de kar bekleniyor. Bu arada, dört şehirde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Yayınlanma: 06.12.2016 - 09:11
Abone Ol google-news

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri ile Güney Ege ve Batı Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin, Ardahan, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin sabah ilk saatlerde yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ'DE KAR BEKLENİYOR

Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 6 DERECE AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz Bölgesinde güney ve güneybatı yönlerden, Akdeniz Bölgesinde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 6

İstanbul: Az bulutlu 12

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14

Adana: Parçalı bulutlu 17

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 7

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -5

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 8

VAN MERKEZ VE 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Van'ın merkez 3 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Van'da sabaha karşı başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok kırsal mahalle mezra yolu kapanırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van'ın merkez ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapışan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Van merkez, İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi" denildi.

ARTVİN'DE EĞİTİME ARA

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca il genelinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN'DA TAŞIMALI EĞİTİME ARA

Giresun'un 4 ilçesinde taşımalı öğrenim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının köy yollarında yarattığı olumuz koşullar nedeniyle Doğankent, Yağlıdere, Çanakçı ve Dereli ilçelerinde taşıma ile gelen öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. Diğer öğrenciler için eğitimin sorunsuz devam ettiği bildirildi.     

RİZE'DE DE OKULLAR TATİL

Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde, kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sonucu oluşan buzlanma nedeniyle, bazı olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler