FETÖ'nün kara havacılık planı: 38 uçakla tasfiye eğitimi

Darbe girişiminde saldırı helikopterlerinin kullanıldığı Kara Havacılık Okulu’nda 38 uçak ve simülatör alındığı, bu eğitimler için de kuvvet karargâhından emir çıkarıldığı öğrenildi.

Yayınlanma: 09.12.2016 - 20:09
Abone Ol google-news

Darbe girişiminde saldırı helikopterlerinin kullanıldığı Kara Havacılık Okulu’nda FETÖ’cü örgütlenmenin kritik aşamalarından birinin 2014 olduğu ortaya çıktı. Bu tarihten sonra pilot kadrosunun FETÖ’cüler lehine değiştirilmesi amacıyla mevcut pilotların büyük bölümünün sivil sektöre geçmeleri için teşvik edildiği, bu amaçla 38 uçak ve simülatör alındığı, bu eğitimler için de kuvvet karargâhından emir çıkarıldığı öğrenildi.

Darbe girişiminin merkezlerinden olan ve darbeye destek verenlerle karşı çıkanların arasında çıkan çatışma ile gündeme gelen Kara Havacılık Okulu’nda FETÖ’nün örgütlenmek için yaptığı uygulamalar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre FETÖ, 2014 yılında birlikte kendi kadrolarına yer açabilmek amacıyla aktif olarak çalışmaya başladı. Bu kapsamda Kara Havacılık Okulu’ndaki FETÖ’cü olmayan pilotların tasfiyesi için plan yapıldı. Bu amaçla pilotların sivil sektöre geçişleri yoğun olarak teşvik edilmeye başlandı. Helikopter pilotlarının yolcu uçağı kullanmalarını sağlamak amacıyla sivil havacılık eğitimi almaları gerektiğine dikkat çekildi. Bu amaçla, komutanlığın elinde bulunan 38 uçak, gövde uçuş saatlerini doldurmamalarına karşın Türk Hava Kurumu’na verildi. Ardından ihtiyaç oluştuğu gerekçesiyle yeni 38 uçak alınırken bu uçaklarla ilgili eğitimlerin yapılabilmesi için simülatör alımı yapıldı.

300 pilot ayrıldı

FETÖ’nün ordudan ayrılmasını istediği pilotların alınan uçaklarla eğitim almasını teşvik ettiği, bu kapsamda yüzlerce pilota eğitim verildiği öğrenildi. Eğitim verilen pilotlardan TSK’den ayrılanların sayısının 300 civarında olduğu, bunların yerlerine ise FETÖ’cü personelin yerleştirilmesi için büyük çaba gösterildiği iddia edildi. Helikopter pilotlarının sivil havacılık eğitimi alabilmeleri için de kuvvet karargâhından 2014 yılında emir çıkarıldığı, böylece işlemlerin mevzuaata uygun hale getirildiği dile getirildi.

Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okul Komutanlığı’nda darbeye destek verenler ile karşı çıkanlar arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı. Komutanlığa bağlı bazı helikopterler İstanbul’da da darbeciler tarafından kullanılmıştı. Bu helikopterlerden biri 8 personel ile Yunanistan’a kaçtı. Komutanlığa bağlı helikopterlerin bu boyutta kullanılması, FETÖ’nün pilotları arasındaki örgütlülüğünü de ortaya koyuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler