Kısıklı Meydanı’nın adı ‘Milli İrade’ oldu

AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı’nın teklifiyle Üsküdar’daki Kısıklı Meydanı’nın ismi “Milli İrade” olarak değiştirildi.

Yayınlanma: 09.12.2016 - 20:18
Abone Ol google-news

Üsküdar’daki, adını tarihi Kısıklıçeşme’sinden alan Kısıklı Meydanı’nın ismi AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı’nın teklifiyle “Milli İrade” olarak değiştirildi. CHP’li Meclis üyeleri, ‘Milli İrade’ isminin, açılacak yeni bir meydana verilmesini önerdi. Tartışmalı oylama sonunda AKP’lilerin istediği oldu. Usulsüz oy kullanıldığını belirten CHP’li Meclis üyeleri karara itiraz edeceklerini açıkladı. Meydanda 15 Temmuz’un ardından demokrasi nöbetleri tutulmuştu.

CHP’li Meclis üyeleri, Kısıklı’nın çok eski bir meydan olduğunu belirterek, isim değişikliği konusunda halkın görüşünün alınması gerektiğini, “Milli İrade” isminin yeni bir meydana verilmesinin daha doğru olacağını söylediler. Meclis Görev ve Yetkileri Kanunu’nun 81. maddesine dikkat çeken CHP’liler, 43 meclis üyesinin 3’te 2 çoğunluğunun oylamaya katılması gerektiğini savundu. Meclis’te el kaldırarak yapılan oylamada, kabul ve ret oyu veren üyelerin sayılması gerektiğini vurgulayan CHP’lilerin uyarısına karşın oylar sayılmadı. 24 AKP’li üye kabul oyu verdiği teklif, Meclis’ten geçti.

4 parkın ismi değişti

Ünalan Parkı’na “Şehit Timur Aktemur” ve Güzeltepe Mahallesi’ndeki Çamlıktepe Parkı’na da “Şehit Halil Kantarcı” ismi verildi. Acıbadem’de yapılacak parka “Şehit Mete Sertbaş” ve Kirazlıtepe’de yapımı devam eden parka ise “Şehit Cengiz Hasbal” adı oy birliğiyle verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler