Kılıçdaroğlu'ndan "Döviziniz var mı?" sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu bir gazetecinin "dövizin var mı?" sorusu üzerine, "Hiçbir zaman döviz hesabım olmadı. Kendi ülkemin parasına güvenen birisiyim, her zaman böyle oldu. Sadece çocuklarım yurt dışına giderken bankadan dolar satın aldım ve harçlık olarak verdik" dedi.

Yayınlanma: 10.12.2016 - 10:00
Abone Ol google-news

<video:643132>

<video:643073>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nu gazete yöneticileri kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu, gazetenin yöneticileriyle görüşmek üzere içeriye girdi. Yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

"DEMOKRASİYE, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILMIŞ SALDIRIDIR"

Kılıçdaroğlu basın özgürlüğüne vurgu yaparak, "Basın özgürlüğü bir demokrasi açısından olmazsa olmazlardan biridir. Temel kurallardan biridir. Yeniçağ Gazetesi bir düşünce, bir emek ürünü, demokratik parlamenter sistemi savunan bir gazete. Yenicağ'a yapılan saldırı, demokrasiye, basın özgürlüğüne yapılmış saldırıdır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Gazete yüreklice yoluna devam edecek. Bu kararlılığı gördüm. Bunu gördüğüm için de mutluyum. Baskılar gelecektir. Gazetecilerin üzerine baskılar gelecektir. Türkiye'de 146 gazetecinin hapiste olması, demokrasimiz üzerindeki en büyük gölge, kara bir lekedir. Hep birlikte gazetecilerin özgürce çalışacağı ortamı yaratmak görevimizdir. Partim adına bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

"SALDIRIDAN SONRA HÜKÜMET KANADINDAN HİÇBİR TEPKİNİN OLMAMASI BENİ DERİNDEN ÜZDÜ"

Hükümetin saldırıya ilişkin tepkisiz kaldığı konusunda eleştiri yapan Kılıçdaroğlu, "Beni en derinden üzen olaylardan biri de yapılan bu saldırıdan sonra hükümet kanadından hiçbir tepkinin gelmemiş olmamasıdır. Hükümet kanadından da bir tepki gelmesi gerekirdi. 'Medya benim düşündüğümü yazmıyor' diye, 'beni savunmuyor' diye medyaya karşı tavır takınmamız, saldırganları görmemezlikten gelmemiz doğru değil. Bu ülkeyi seven insanlar olarak hep birlikte çaba harcamak zorundayız. Yeniçağ ailesine yürekten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, inşallah Türkiye'de bu tür olaylar bir daha olmaz" açıklamasında bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa teklifine ilişkin bir soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce bir teklifi görmemiz lazım. Ama ilke olarak biz demokratik parlamenter sistemi savunuyoruz. Türkiye'nin dikta yönetimine doğru evrilmesi asla doğru değildir. Şu anda bir fiil durdum var bunu sayın Bahçeli de ifade ediyor. Bu fiili durumun Türkiye'yi nereye getirdiğini gördük. Bu fiili durum içinde ekonomi, basın özgürlüğü bir taraflara gidiyor. Bu fili yapı içinde gazeteciler hapiste, bu fiil durum içinde parlamento demokratik anlamda görevini yapamıyor. Bu fiil durum içinde Türkiye bir kişinin iki dudağına teslim edilmiş durumda. Tam tersine bu fiil durumdan kurtulmamız, Türkiye'yi demokratik parlamenter sistem içinde özgürlükçü bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Fili durum Türkiye'yi Kuzey Kore modeline götürüyor. Yani dünyaya kapalı bir Türkiye. Oysa biz demokrasimizle, insan haklarımızla, yargı bağımsızlığı ile özellikle Müslüman dünyasına örnek bir ülke konumuna gelmek istiyoruz" diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yeniçağ gazetesi ziyareti sonrası yakındaki bir çay ocağına girerek vatandaşlarla sohbet etti. Çay içerek vatandaşın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "dolar bozdurun" çağrısına da değindi. Basın özgülüğüne değinen Kılıçdaroğlu, “Ben gazeteciyi susturacağım, haber yapmayacak, yazı yazmayacak, benim düşündüğüm gibi haber yapmıyor. Böyle bir demokrasi olmaz" dedi.

"ERDOĞAN, KENDİNE YAKIN İŞADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNSUN"

"Cumhurbaşkanı kendisine yakın iş adamlarına çağrıda bulunması gerekir" diyen Kılçdaroğlu, "Kendisine yakın iş adamlarının dünya kadar dolarları var. Yurt dışında paraları var, onları getirmesi lazım. Ayrıca köprü geçişlerini, otoyol geçişlerini, en son yaptıkları metro ihalesini TL'ye dönüştürmesi lazım. Madem Türk Lira'sına güveniyorlar ve vatandaşa da 'güven' diyorlar. Kendisi geçmişte bir güvensizlik örneği sergiledi ve bunu kanıtladı. Türk Lirası'na güvenmediği için 200 bin dolar olarak tutuyordu. Biz dile getirdikten sonra da bu dolarları Türk Lirası'na çevirdi. Ne kadar başka doları var onu da bilmiyoruz. Çocuklarının ne kadar doları var. Çünkü Bilal Erdoğan'ın 30 milyon Avro'yu nasıl erittiğini öğrendik biz bir şeklide" şeklinde konuştu.

Yanındaki vatandaşa "Kaç doların var" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bir düğün arabasının önünü kesmiştik bir dolar almıştık" yanıtını aldı.

Vatandaşların dolarının olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Ama onların var. Ayakkabı kutularında var, çocuklarının yatak odasındaki kasalarında var. Hiç birisinde Türk Lirası yok, dolarlar var. Millete diyorlar ki 'dolar bozdurun'. Olmayan parayı nasıl bozduracak. Sende vardı 200 bin dolar bozdurdun teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ZAMAN DÖVİZ HESABIM OLMADI"

Kılıçdaroğlu bir gazetecinin "sizin döviziniz var mı?" sorusuna ise, "Hiçbir zaman döviz hesabım olmadı. Kendi ülkemin parasına güvenen birisiyim, her zaman böyle oldu. Sadece çocuklarım yurt dışına giderken bankadan dolar satın aldım ve harçlık olarak verdik. O kadar" diye yanıt verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler