Meclis'teki ortak metni neden imzalamadılar? HDP'den açıklama geldi

Halkların Demokratik Partisi'nden Beşiktaş'taki terör saldırısına ilişkin TBMM'de üç parti tarafından imzalanan ortak metne imza atmamalarıyla ilgili açıklama geldi.

Yayınlanma: 12.12.2016 - 13:33
Abone Ol google-news

HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul’daki saldırıya ilişkin 3 parti tarafından dün Meclis'te imzalanan metni, muhatap partilerin metinde ortaklaşma çabalarımızı kabul etmemesi ve partimizin önerilerinin dikkate alınamaması nedeniyle imzalamadık.

Bu vesileyle bu sabah erken saatlerde yayımladığımız ve saldırıyı en sert biçimde kınadığımızı ifade ettiğimiz, Adana Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş tarafından Meclis Genel Kurulunda da okunan açıklamamızı ekte tekrar bilginize sunuyoruz.

En sert biçimde kınıyoruz

İstanbul'da gerçekleşen 2 bombalı saldırı sonucunda bir kez daha çok insanın evine ateş düştü. Bu saldırıları en sert biçimde kınıyoruz. Büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz.

Saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için herkes elinden geleni yapmalıdır.

Türkiye hem iç hem de dış politikada barış, demokrasi, insan hakları adına örnek bir ülke ve daha önemlisi politik aktör haline gelmelidir.

Daha fazla gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık ve çatışma üreten politikaları, dili ve üslubu, uygulamaları derhal sonlandırmak gereklidir. Bu gidişe dur demenin ilk adımı budur.

Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler