Emniyet FETÖ’yü ilk kez 1991’de soruşturmuş... ‘Fethullah Hoca’nın Talebeleri Örgütü’

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’na Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından iletilen 1991 tarihli önemli belgelerde; FETÖ’nün tam 25 yıl önce darbe amacında olduğu belirtiliyor.

Yayınlanma: 12.12.2016 - 23:25
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün FETÖ’ye yönelik 1991 yılına ait belgelerinde örgütün adı “Fetullah Hoca’nın Talebeleri Örgütü” olarak yer alırken; örgütün Fethullah Gülen’in görüşleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve düzenini değiştirmek istediği ve bunu bir ihtilalle gerçekleştirmek amacında olduğu belirtiliyor. Buna göre FETÖ’nün darbe amacı 25 yıl öncesine dayanıyor.

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’na Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından iletilen 1991 tarihli önemli belgelerde; FETÖ’nün tam 25 yıl önce darbe amacında olduğu belirtiliyor. Komisyona ulaştırılan belgelere göre, Emniyetin FETÖ’ye ilişkin ilk soruşturması 1991 yılında gerçekleştirildi. Belgelere göre, Polis Akademisi’nde öğrenciyken ilişiği kesilen bir kişinin, akademide okuduğu dönemde kendisinin Ankara Demetevler’de bulunan bir mobilya mağazasının sahibinin evine götürüldükleri ve çeşitli örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirtiliyor. Bu kapsamda başlatılan soruşturmada FETÖ’nün adı “Fethullah Hoca’nın Talebeleri Örgütü” olarak tanımlanıyor. Söz konusu belgede “Örgüt, Fethullah Gülen’in görüşleri doğrultusunda hareket eden mevcut Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve düzenini değiştirmek isteyen yerine şeriat düzenini hâkim kılmak arzusunda olan bir örgüttür” tanımlaması yapılıyor. Belgelerde örgütün şeriat düzenini hâkim kılma amacını bir ihtilalle gerçekleştirmek istediği, bu amaçla eğitim yapan, yurtlar açan, dershane adı verilen evlerde eğitim yaptırılan, bu yurtların altında karate kursları adı altında yakın dövüşü öğreten, eyleme dönük pratik eğitim yaptıran bir örgüt olduğu ifade ediliyor. Belgelere göre FETÖ’nün amacına darbeyle ulaşma stratejisinin 25 yıl öncesine dayandığı görülüyor.

‘İhtilal’ vurgusu

Emniyet’in 1991-1992 yıllarında gerçekleştirdiği soruşturma raporlarında örgütün Ankara’daki bütün yapılanması gözler önüne serilirken, “Hedefte bütün grupların temel amacı şeriat düzenini hâkim kılmak ve ihtilal yoluyla yönetimi ele geçirmektir” deniliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler