‘146 gazeteci çile dolduruyor’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 9 dalda, sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verdiği “Sedat Simavi Ödülleri”, önceki gece sahiplerine verildi. Gazetemiz çizeri Behiç Ak, karikatür dalında ödüle layık görüldü. Ödül töreninin açılışını yapan TGC Başkanı Olcayto, “Aynı sözcükleri yinelemekten yorulduk ama gazeteciliği tehlikeli meslek olarak görenler yorulmadı. Cezaevlerinde 146 g

Yayınlanma: 14.12.2016 - 07:07
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 9 dalda, sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verdiği “Sedat Simavi Ödülleri” önceki gece sahiplerine takdim edildi. Gazetemiz çizeri Behiç Ak, karikatür dalında ödüle layık görüldü. Taksim’deki The Marmara Oteli’nde önceki akşam gerçekleştirilen ödül töreninin açılışını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Aynı sözcükleri yinelemekten biz yorulduk ama gazeteciliği tehlikeli bir meslek olarak görenler yorulmadı. Kamuoyunun haber alma, bilgilenme, gerçekleri öğrenme hakkı için en zor koşullarda görev yapan gazeteciler günümüzde de potansiyel suçlu olarak görülmekteler. Halen cezaevlerinde 146 gazeteci çile dolduruyor” dedi.

Olcayto, gazetemiz 10 yazar ve yöneticimizin tutuklu bulunduğunu anımsatarak, “Basın sektöründe de işsizlik oranı çığ gibi büyümektedir. Burada bir kez daha kurucu başkanımızın sözlerini hatırlayalım ‘Kalemini satmayan gerektiğinde kalemini kıran gazetecileri bu baskılar asla yıldıramayacaktır.’ Türkiye’de düşünceyi ifade özgürlüğünün, temel hak ve özgürlüklerin, basın özgürlüğünün temellendiği bir çağdaş demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Basın itilip kakılıyor

Behiç Ak ise “35 yıldır her gün çizdiğim bir köşe. Gazeteciliğe aykırı bir köşe. Türkiye’nin çok kötü dönemlerine tanık oldum. Eleştirmeye devam ettim. Bugün basının itilip kakıldığı bir dönem yaşıyoruz. Birçok gazeteci haksız yere suçlanıyor. Ama gene de devam etmek gerekiyor. Gazetecilikte en önemli şey insan haklarına bağlı olarak, doğruluğu savunarak gazeteciliği sürdürebilmek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon