Evcilleştirmek istedikleri atmacanın kanadını kesmişler

Uşak'ta kanadı kesildiği için uçamayan atmaca Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu tarafından tedavi altına alındı.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 14:36
Abone Ol google-news

Uşak'ta vatandaşlar tarafından yol kenarında bulunan, kanadı kesildiği için uçamayan atmaca, Uşak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi. Milli Park görevlileri, kanadı kesik atmacayı tedavisi için Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu'ya teslim etti. 2,5 ay gibi uzun bir tedavi süreci geçirecek olan atmacanın, yeni kanat tüyleri çıktığında doğaya bırakılacağı bildirildi.

Atmacanın tedavisini yapan Veteriner Hekim Nebahat Avcu, "Zavallı atmaca bu defa avcıların değil, bir vatandaşın vahşetine uğramış. Evcilleştirmek ve ehlileştirmek amacıyla atmacanın sol kanat uçları kesilmiş. Kanat bütünlüğü bozulduğu için uzun uçuşlar yapamıyor. Atmacaya anestezi uygulayarak kesilen kanat tüylerini köklerinden tek tek çekeceğiz. Zavallı kuş ciddi acılar çekecek. Çekilen kanat tüylerinin yeniden uzaması ise 2,5 ayı bulacak. Atmacayı kanatları tamamlandığında doğal ortamına bırakacağız" dedi. Doğal ortamdaki atmaca, şahin ve doğan gibi yırtıcı kuşlara yapılan eziyetin kabul edilemez olduğunu belirten Avcu şöyle devam etti:

"Yavaş yavaş insanlığımızı yitirdiğimizi düşünüyorum. Bu canlılara yapılanlar insanlığa sığmaz. Bu canlılar doğanın birer parçası ve bizle beraber yaşacaklar. Bizimle birlikte bu dünyayı paylaşıyorlar. Biz insan olarak onlarla bu dünyayı paylaşmayı maalesef öğrenemedik."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler