Selahattin Demirtaş'tan operasyonlara tepki: AKP patlayan bombaların siyasi sorumlusudur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından HDP'ye yönelik başlatılan operasyonlara tepki göstererek, "İktidar HDP'ye operasyon yaparak sıkışıklığını üzerinden atmaya çalışıyor. Sorumluluğu bizim üzerimize atmalarına izin vermiyoruz, bunu kabul de etmiyoruz. Saldırıları kınama ve üstüne gitme konusunda en ufak bir tereddütümüz yoktur" dedi. Demirtaş, AKP'nin patlayan bombaların siyasi sorumlusu olduğunu belirterek, "Halka hesap vermeleri gerekir" diye konuştu.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 15:19
Abone Ol google-news

Edirne  F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından yurt genelinde başlatılan operasyonlar kapsamında HDP milletvekilleri, üye ve yöneticilerinin gözaltına alınarak tutuklanmasına tepki gösterdi. Demirtaş, cezaevinde yaptığı açıklamada patlayan bombaların siyasi sorumlusunun AKP olduğunu vurgulayarak, hesap vermeleri gerektiğini kaydetti.


Demirtaş'ın açıklamasının tamamı şöyle:

Son günlerde HDP il, ilçe yöneticilerine, vekillerine, üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar artmıştır. Öncelikle söyleyeyim ki, gözaltılar ve tutuklamalar hukuki değildir. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. 

İktidar HDP'ye operasyon yaparak sıkışıklığını üzerinden atmaya çalışıyor. Sorumluluğu bizim üzerimize atmalarına izin vermiyoruz, bunu kabul de etmiyoruz. 

Saldırıları kınama ve üstüne gitme konusunda en ufak bir tereddütümüz yoktur. 

Bizi hedef göstererek, gözaltı ve tutuklama yaparak failleri yakaladığını söyleyen iktidar bizim sorumlu olduğumuzu ispat etsin, hemen istifa edelim. 

"AKP PATLAYAN BOMBALARIN SİYASİ SORUMLUSUDUR"

AKP, patlayan bombaların siyasi sorumlusudur. Halka hesap vermeleri gerekir. Parlamentoda da her yerde de hesap vermelidirler. Önlemesi gereken onlardır. Ülkeyi bu şekilde yönetenler de onlardır.

Bizler demokratik siyasette güçlü bir şekilde ısrar ediyoruz. Demokratik siyasetle sorunlar çözülür. Siyasiler, Meclisi birlikte çalıştırarak çözüm üretmelidir. Meclisi işlevsizleştirerek sorunlar çözülemez.

Demokratik siyaset ve barış bizim yolumuzdur, bu konuda kararlıyız. Tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler