Anne karnındaki bebekler hastane yolunda öldü

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde 2 çocuklu Kaleli ailesinin 7.5 aylık ikizleri anne karnında öldü. Baba Hasan Kaleli, ilçe hastanesindeki kadın hastalıkları ve doğum uzmanının doğum izninde olması nedeniyle kent merkezine sevk edildikleri sırada bebeklerin öldüğünü ileri sürerek, duruma tepki gösterdi. Hastane Başhekim Yardımcısı Kaya Ekici ise "Burada müdahale şansımız olmadığı için hastamız Isparta'ya sevk edilmiştir" dedi.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 15:53
Abone Ol google-news

Yalvaç'ta bir meslek odasında genel sekreter olarak görev yapan 2 çocuk sahibi 36 yaşındaki Hasan Kaleli'nin ikiz bebeklerine hamile eşi 33 yaşındaki Şöhret Kaleli, 5 Aralık'ta rahatsızlandı. 7.5 aylık biri kız diğeri erkek bebek bekleyen kadın eşi tarafından Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan kontrollerin ardından kadının acilen Isparta'ya sevk edilmesi gerektiği belirtildi. Ambulansa alınan kadın ebe eşliğinde yaklaşık 105 kilometre uzaklıktaki Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Bebeklerden biri yolda, diğeri ise hastaneye ulaşıldığında anne karnında öldü. Bebekler ameliyatla anne karnından alınarak babaya teslim edildi. Çocukların cenazesi defnedilirken, ameliyattan 2 gün sonra fenalaşan anne Şöhret Kaleli yeniden tedaviye alındı. Çok kan kaybettiği belirlenen kadın, önceki gün taburcu oldu.

'AYDA BİR KONTROLLERE GÖTÜRDÜM'

İkiz bebeklerini hastanedeki doktor yokluğundan kaybettiklerini öne süren Hasan Kaleli, eşinin hamileliği döneminde Yalvaç Devlet Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olduğunu ve kontrollere o doktorda başladıklarını söyledi. Kadın doktor kendisi de hamile olduğu için doğum iznine ayrılacağını söylemesi üzerine kontrollere SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam ettiklerini anlatan Kaleli, "İmkanım var, aracım var ayda bir kontrollere aksatmadan götürdüm" dedi.
İlkokulda okuyan 2 kız çocuğu daha olduğunu belirten Hasan Kaleli, aile olarak morallerinin çok bozuk olduğunu tek tesellilerinin ise eşinin sağ kalması olduğunu söyledi.

KADIN DOKTOR DOĞUM İZNİNDE

Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kaya Ekici ise, "Hastanemizde kadrolu 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bulunmaktadır. Şu an doğum izninde olduğu için bu tür vakalarda hastalarımızı ebe nezaretinde ambulansla Isparta'daki hastanelere sevk ediyoruz. Burada tıbbi müdahale etme şansımız olmadığı için bu hastamız Isparta'ya sevk edilmiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler