15 ilde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışının etkili olduğu bazı illerde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 20:04
Abone Ol google-news

Yoğun kar yağışı bölgede etkisini sürdürürken, bugün okulların tatil olduğu Tunceli, Elazığ ve Bingöl'de, yarın da ilk ve dereceli okullar 1 gün daha tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden; 15 Aralık 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları (okul öncesi, ilk, orta ve lise) ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir) gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

ELAZIĞ

Elazığ Valiliği'nce yapılan açıklamada da ise Elazığ genelindeki tüm okulların perşembe günü tatil edildiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma riski nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ genelinde tüm okullar 15 Aralık 2016 Perşembe günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılmıştır" ifadeleri yeraldı.

TUNCELİ

Tunceli'de 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve Çemişgezek İlçesi'nde sadece taşımalı sistemle öğrenim gören öğrenciler için, Hozat, Pülümür, Ovacık, Mazgirt, Pertek ve Nazımiye ilçelerinde ise ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

ARDAHAN VE DOĞUBAYAZIT

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan'da okullar yarın da tatil edildi. Okulların iki gün tatil edildiği Ağrı'da ise valilik uygulama dışında tuttuğu Doğubayazıt ilçesini de dahil etti. Ağrı-Eleşkirt karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Onlarca araç ve içideki yolcular yolun açılmasını bekliyor. AFAD ekipleri, bazı otobosüdeki kadın ve çocukları kurtardı.

KARS

Kars Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın da eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

BİTLİS

Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkez, Tatvan ve Mutki ilçelerinde, ilk ve ortaokullar ile liseler yarın tatil edildi.

YÜKSEKOVA'DA KAR TATİLİ UZATILDI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Yüksekova'da, ilk, ortaokul ve liseler yarın için bir daha tatil edildi.

ORDU

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle 10 ilçenin tamamı ile 3 ilçede, bazı mahallelerde okulların yarın tatil edildiği açıklandı.

KASTAMONU'DA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kastamonu'nun Cide ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim bir gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yazılı olarak yapılan açıklamada, "İlçemizde taşıma merkezli Toygarlı ilk/orta okulu, Baltacı İlkokulu, İlyasbey Fahri Aygün Ortaokulu ile Taşımalı olarak YBO/Cumhuriyet İlkokullarına devam eden öğrenciler için, olumsuz hava koşulları nedeni ile eğitim öğretime 14 Aralık Çarşamba günü 1 gün ara verilmiştir. Hava şartlarına göre önümüzdeki günler için yeniden değerlendirme yapılacağı, İlçemiz Hıfzıssıha Kurulu ile karar altına alınmıştır" denildi.

HAKKARİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. 

SİVAS'TA OKULLAR YARIN DA TATİL

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar il merkezi ile 14 ilçede yarın da tatil edildi. 

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada Divriği ve Doğanşar ilçeleri haricinde il merkezi ve 14 ilçede ilk ve orta dereceli okulların, olumsuz hava şartları nedeni ile 15 Aralık perşembe günü 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Kentte beklenen aşırı soğuk hava ve buzlanma nedeniyle bu kararın alındığı ifade edildi. Kamuda çalışan hamileler ve engelliler de idari izinli sayılacak. 

KONYA'NIN 4 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime yarın ara verildi. Karaman'da ise taşımalı sistemle eğitim veren okullar, 1 gün tatil edildi.

Konya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli, Halkapınar, Taşkent ve Hadim'de eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Emirgazi İlçesi'nde ise taşımalı sistemle eğitim yarın tatil edildi. 

Karaman'da da taşımalı sistemle eğitim veren okullar Perşembe günü tatil edildi.

GAZİANTEP'DE TAŞIMALI OKULLARA KAR TATİLİ

Gaziantep'te, il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okullar, Perşembe günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeni ile oluşabilecek risklere karşı kentte taşımalı eğitim yapan tüm okullar ile ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim okullarında 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

SİVEREK'TE TAŞIMALI OKULLARDA KAR TATİLİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim veren okullar, Perşembe günü de tatil edildi. Kar yağışının şiddetini artırdığı ilçe kırsalında 63 taşıma merkezinde okulların yarın da tatil edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, "Kırsal bölgede yoğun kar yağışı devam ediyor. Kmakamlık kararı ile okullarımızı yarında tatil edildi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler