Soma'da yaşamını yitiren işçilerin ailelerinden Şirvan'daki acılı ailelere taziye ziyareti

Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren 301 maden işçisinden bazılarının ailesi, Siirt'in Şirvan İlçesinde bakır madeni faciasında yaşamlarını yitiren maden işçilerinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 15.12.2016 - 17:54
Abone Ol google-news

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin kurduğu Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği'nden 9 kişilik heyet, Siirt'e gelerek Şirvan'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerini ziyaret etti, taziyede bulundu. Şehit madenci aileleri sözcüsü İsmail Çolak, "Acıları acımızdır demek için, acıyı paylaşmaya ve onların yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız. 301 maden şehitleri aileleri olarak onlara taziyeleri ve sabır dileklerini getirdik" dedi.
Siirt'te Şirvan maden faciasında yaşamlarını yitiren İbrahim Kılınç, Reşit Can ve İsmail Tekin'in evlerini ziyaret eden Soma heyetine aileler teşekkür etti.

"ŞİRVAN'DAKİ OLAYI DUYAN SOMALILAR KENDİ ACILARINI YENİDEN YAŞADI"

Heyette yer alan CHP eski milletvekili ve Sosyal Haklar Derneğinden Genel Başkanı Melda Onur, ailelerin acılarını paylaşmak için geldiklerini belirterek, "Şirvan'da yaşanan bu iş cinayetinin ardından, Somalı aileler bunu duyduklarında kendi acılarını yeniden yaşadılar. Biliyorsunuz orada tarihin en büyük iş cinayeti oldu. Buradaki aileler ile dayanışmak istediler. Maden işçisi Reşit Can'ın annesi Gülsüm Can'a taziye ziyaretinden bulunduk ve onlara Somalı ailelerin Soma'da neler yaptıklarını ve nasıl takip ettiklerini anlattık. Çünkü, bir grup aile orada direndi ve o sayede bugün yönetici patron ceza alma noktasında ve tazminatı en yüksek düzeyde alabilecekler ve orada ailelerin bambaşka bir şekilde haklarını arama konusunda yardımcı oluyorlar. Şimdi burada da hem bir taziye hem de bir destek bildirmeye geldik. Bizde Sosyal Hakları Derneği olarak geldik ve istiyorlarsa ailelerin gönüllü avukatlıklarını üstlenebilicek bir derneğiz"dedi.

Şirvan'daki Maden Ocağında meydana gelen faciada yaşamlarını yitiren ailelere taziye ziyaretinde bulunan 9 kişilik heyette, Sosyal Haklar derneği (SHD) Avukatlarından Özgür Karaduman, Evren İşler, Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri ailelerinden, Hasan Şenlik, Orhan Korkmaz, Bayram Uçkun, Gülsüm Çolak, İsmail Çolak, Bayram Uçkun ve Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği Kamile Çiftçi de yer aldı. Heyeti Siirt'te CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek ve CHP Siirt İl Teşkilatı ağırladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler