İzmir'de 5, Bursa'da 1 şüpheliye sosyal medya gözaltısı

Sosyal medya hesapları üzerinden 'terör propagandası' yaptıkları iddiasıyla Bursa'da 1, İzmir'in Bayındır İlçesinde ise 5 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 16.12.2016 - 15:38
Abone Ol google-news

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden, geçen hafta İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını ve PKK'yi öven paylaşımlarda bulunduğunu ileri sürülen Eray S.'yi, sabah saatlerinde evinde gözaltına aldı.

Eray S., emniyetteki ifadesinin ardından 'Terör örgütünün propogandası yapmak' suçundan adliyeye çıkartıldı.

İZMİR'DE 5 GÖZALTI

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de, Bayındır ilçesinde, bazı kişilerin sosyal medyadan PKK/KCK propagandası, terör örgütünü destekleyen açıklamalar yaptıkları ve terör örgütünü övücü söylemlerde bulundukları iddiasıyla operasyon düzenledi. Çırpı Mahallesi'nde belirlenen 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, M.D., B.Ö., M.E.Ö., R.A. ve M.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda, ruhsatsız bir av tüfeği, 16 av tüfeği fişeği, bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüphelilere ait toplam 7 cep telefonu 4 simkart, 3 hafıza kartı, 5 flash belleğe de el konuldu. Şüphelilerin, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının arından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler