Ulaştırma Bakanı, 'baz'ları milli güvenlik unsuru ilan etti

Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, 81 ilde “baz istasyonlarının korunması” için talimat verdi.

Yayınlanma: 16.12.2016 - 22:40
Abone Ol google-news

OHAL süresince mobil haberleşme sistem ve tesislerine “müdahale edildiğini, enerjilerinin kesildiğini” bildiren Ulaştırma Bakanı Arslan, bu durumun milli güvenliğe ve kamu düzenine tehdit olduğunu açıkladı ve baz istasyonlarının korunmasını istedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın cep telefonlarının sinyal alışverişinde kullanılan baz istasyonları için alarm verdiği ortaya çıktı. Bakan Ahmet Arslan tarafından valiliklere gönderilen talimatta, kamu hizmeti niteliğinde olan mobil elektronik haberleşme hizmetinin öneminin ve kesintisiz sunulmasının gerektiğini, sürdürebilirliği için kurulumunun vazgeçilmez olduğu, baz istasyonlarının kapsama ve kapasite açısından ihtiyaç duyulan yerlere kurulmasının teknik zorunluluk olduğu, işletmecilerin hizmet kalitesini belli bir seviyede sağlama yükümlülüğü olduğu belirtildi.

Baz istihbaratı

Bakan Arslan, yazısında baz istasyonları ile ilgili bakanlığa ulaşan istihbaratı da paylaştı. Buna göre Arslan, “Ülkemizin içinde bulunduğu OHAL süresince daha fazla ihtiyaç duyulan mobil haberleşme sistemi ve tesislerine müdahale edildiği, enerjilerinin kesildiği ve ihtiyaç duyulan yerlere yeni kurulumlarının yapılmasına izin verilmediğine ilişkin Bakanlığımıza bazı bilgiler gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Arslan, baz istasyonlarının da bir “milli güvenlik meselesi” olduğuna dikkat çekerek, “Bu durum, OHAL göz önüne alındığında milli güvenliği ve kamu düzenini tehdit edecek ve anayasal olarak güvence altına alınan haberleşme hürriyetini engelleyecek bir unsur olarak görülmektedir” dedi.

Kolaylık sağlayın

Ulaştırma Bakanı Arslan, yazısında, OHAL süreci de dahil olmak üzere, kamu hizmeti niteliğindeki yatırımların kesintisiz devam etmesi ve mobil haberleşme hizmetinin kesintisiz sürebilmesini teminen gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve işletmecilere her türlü kolaylığın sağlanmasının ilgili yerel yönetimlere ve kamu kurum ve kuruluşlarına bildirilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler