Gözyaşı dinmeden... Kayseri'de 14 şehit, 55 yaralı

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 14 asker şehit oldu, 55 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 17.12.2016 - 09:12
Abone Ol google-news

<video:646756>

 Saldırı bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna teröristlerin kullandığı hafif ticari araç yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. Saldırıda 14 asker şehit oldu, 55 asker yaralandı.

Bomba yüklü araçla gerçekleşen saldırıda , halk otobüsü ağır hasar gördü. Bomba yüklü Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yapılan incelemeler sonucu bombalı aracı patlatan teröristin Mehmet Oluk adına düzenlenen nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi kullandığı bilgisine ulaşıldı.

VALİ KAMÇI'DAN SON AÇIKLAMA: ŞEHİT SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da hastane ziyareti sırasında DHA'ya yaptığı açıklamada şehit sayısının 14’e yükseldiğini belirterek, "Maalesef şehit sayımız 14’e yükseldi. Diğer yaralılarımızın durumu gayet iyi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor" dedi.
Şehitlerden 12'sinin kimliği daha önce açıklanmıştı. Kimliği ilk anda belirlenemeyen şehidin er Serdar Amak olduğu açıklandı. Yaralılardan çavuş Arif Tuğ da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayınca şehit sayısı 14'e çıktı.

SÜLEYMAN SOYLU: OLAYLA İLGİLİ 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri Valiliği'nde diğer bakanlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, 13 şehidin cenazesinin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünü söyledi. Soylu, "Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi de aranmaktadır. Teröristin kimliği belli" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’da 56 yaralıdan 12’sinin yoğun bakımda, 4’nün ise komada olduğunu belirtti.

GÖZALTI SAYISI 15'E ÇIKTI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 15'e çıktı

 

<video:647003>

Otopsisi biten 7 şehit için Kayseri'de tören düzenlendi.

ŞEHİT VE YARALILARIN İSİMLERİ 

Kayseri’de bu sabah teröristlerin çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 13 asker ile yaralanan 56 kişinin kimlikleri belirlendi. DHA muhabirlerinin Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldığı bilgilere göre şehitlerin ve yaralananların isimleri şöyle:

ŞEHİTLER: Yunus Emre Duran, Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç, Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan, Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren ve kimliği belirlenemeyen bir asker, Arif Tuğ.

YARALILAR: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız, Memorial Hastanesi'nde tedavi gören Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur
Tekden Hastanesi'nde tedavi gören Ahmet Gün.
Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Mehmet Taşdelen.
Dünya Hastanesi'nde tedavi gören Recep Coşkun.
Erciyes Hastanesi'nde tedavi gören Gökhan Çelik.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA: PROGRAMLAR İPTAL EDİLMEDİ


Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'ta saldırı hakkında açıklama yaptı. Yıldırım, açıklamasında "Başbakan Yıldırım açıklama yapıyor: Haftaso inine çıkan askerlerimizi götüren halk otobüsüne canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Alçak terör sqaldırısı sonucu şehit olan askerlerimiz var, yaralı olan askerlerimiz var. Şuanda bakanlarımız olay yerindedir. Gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Gelişmeler vatandaşlarımızla paylaşılacak. Olay bundan ibaret dedi. Programımızı iptal etmeyeceğiz, terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Buradan Kahramanmaraş'a giderek teröristlere mesajımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

TSK: 13 ŞEHİT, 48 ASKER YARALI 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) saldırıda 13 askerin şehit olduğunu, 48 askerin yaralandığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da yaptığı açıklamada, "Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir" dedi. TSK'nin açıklaması şöyle: 

17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.Bakanlık, ilk ihbarın 08.49'da geldiğini ifade ederken ilk ambulansın da olay yerine 08.56'da ulaştığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:" Bugün Kayseri'de gerçekleştirilen hain terör saldırısı ile ilgili 112 Komuta Kontrol Merkezine ilk ihbar saat 08.49 gelmiştir. İlk ambulansımız olay yerine saat 08.56 da, 7 dakika içinde ulaşmıştır. Toplam 27 ambulans ve 2 UMKE ekibiyle 34 dakikada tüm yaralı gazilerimiz hastanelere ulaştırılmış ve tedavileri sağlanmıştır. Yüce Allah'tan yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimize rahmet dileriz."

SAHTE PLAKA DETAYI

Kayseri’de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

EMNİYET: OLAY YERİNE GİTMEYİN

Polis araçlarından sık sık kan anonsları yapılırken, kan vermek isteyen vatandaşlar da yaralıların kaldırıldığı hastanelere akın etti. Kayseri Emniyeti vatandaşlardan patlamanın olduğu bölgeye gitmemelerini istedi

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduğu otobüse bombalı aracla yapıldı. Geçen hafta Beşiktaş'ta gerçekleşen saldırıya benziyor.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kayseri'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. Maalesef yaralılar var. İçimizdeki hain unsurlar bizim insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı hedef almışlar. Türkiye'yi asla bu hadise istikametinden saptırmayacaktır. Türkiye'nin güvenliği etrafındaki ülkelerin sınırlarından başlar. Türkiye içindeki, bu hadiselerin arkasında bu maşayı tutan eller var. Bunu biliyoruz biz. Ben hadisenin can zayiatı, şehit vermeden umarım atlatabiliriz diye düşünüyorum. Gelişmeleri sayın Başbakanımız arzu ettiği takdirde bilgi verebilir."

KAYSERİ VALİSİ: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırısıyla ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağını belirterek, "Malesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Menfur bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bomba yüklü bir aracı hainler, halk otobüsünün geçişi sırasında patlattılar. Halk otobüsünde sivil vatandaşlarımız ve askerlerimiz vardı. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Olayla ilgili yayın yasağı vardır. Herkesin buna uymasını bekliyoruz. Avrupa’da bir olay olduğu zaman buna uyuluyor, görüntü kirliliği olmuyor. Biz de buna uyalım" dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri çok sayıda vatandaşın kan bağışı nedeniyle kendilerine başvurduğunu belirterek, "Kimse endişeye kapılmasın. Elimizde yeteri kadar kan stoku var. Kan ihtiyacımız yok’’ dediler. Bu arada, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine 4’ü ağır 11 yaralı geldiği belirlendi.  Öte yandan İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlarının Kayseri’ye gelecekleri bildirildi

AKP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER: 9 ŞEHİDİMİZ VAR

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, A Haber canlı yayınında saldırıda resmi olmayan bilgilere göre 9 şehidin olduğunu açıkladı. AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de CNN Türk'e yeptığı açıklamada “Patlama, hastaneye yakın bir yerde gerçekleşti. Asker ve emniyet, terörün daima hedefindedir. Bu bizi şaşırtmamalı. Üzücü tabi, orada gencecik insanlarımızı kaybettik, 9 civarında şihidimiz var” dedi.

KILIÇDAROĞLU BİLGİ ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı telefonla arayarak Kayseri'de gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili bilgi aldı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı arayarak terör saldırısı ile ilgili bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım'a ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

AKP'Lİ VEKİL: ŞEHİTLERİ SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİL

Saldırıyla ilgili açıklama yapan AKP Kayseri milletvekili Sami dedeoğlu, "Şu ana kadar belli değil ama şehitlerimiz var. Bizi hiçbir zaman bölemeyecekler. Halkımız müsterih olsun. 15-20  yaralımız var. Şehitleri şimdi söylemem doğru değil" dedi.

"OTOBÜS HAREKET HALİNDEYKEN YAKLAŞIYOR..."

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari saldırı ile ilgili ilk bilgileri CNN Türk'e anlattı. Ensari şunları söyledi: "Terör saldırısı olduğu netleşti. Görgü tanıkları 71 (Kırıkkale) plakalı bir araç olduğunu belirtiyor. Otobüs, hareket halindeyken bir araç geliyor ve bombayı patlatıyor. İddialar bu yönde. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir açıklama yok. Kampüs alanı ile olay yeri arasında bir kilometre kadar bir mesafe var. Yaralılar hem fakülte hastanesine hem diğer hastanelere gönderiliyor. Bunun bir terör saldırısı olduğu netleşti. Patlama otobüsün sol tarafında gerçekleşiyor. Tüm yaralılar olay yerinden alınıp hastaneye götürüldü.

Kayseri'de bombalı saldırının hemen sonrası yardım çığlıkları - VİDEO

Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şu an güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum. Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nden çıkan hasta ve hasta ve hasta yakınlarının da ” dedi.

 Kayseri'de patlama... Dehşetin fotoğrafları

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Saldırı ile ilgili haberlere geçici yayın yasağı getirildi. 

ERDOĞAN, AKAR İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı sonrası Genelkurmay Başaknı Hulusi Akar ile görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.

GÜL, KAYSERİ'YE GİDİYOR 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör saldırısının ardından Kayseri'ye gidiyor. Gül'ün patlamanın gerçekleştiği yere giderek yetkililerden bilgi alacağı, ardın da yaralıların tedavi gördüğü hastanelere ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. Abdullah Gül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Huzur kentimiz Kayseri'de askerlerimize karşı bu terör saldırısını yapanlara lanet olsun. Devletimiz ve aziz milletimiz asla teröre boyun eğmeyecektir. Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Acımız derin" dedi.

AYM'DEN SALDIRIYA KINAMA

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı saldırıyı kınayarak, "Ülkemizin huzurunu hedef alan bu saldırılar karşısında milletimizin birlik ve beraberliğini sürdüreceğine olan inancımız tamdır" dedi. AYM Başkanlığı, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yönelik bombalı terör saldırısıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yaptı. AYM Başkanlığı'nca terör saldırısı kınanarak, "Bugün Kayseri'de gerçekleştirilen menfur terör saldırısını kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzurunu hedef alan bu saldırılar karşısında milletimizin birlik ve beraberliğini sürdüreceğine olan inancımız tamdır. Şehitlerimizin yakınlarının ve aziz milletimizin başı sağolsun" denildi.

2012 YILINDA PINARBAŞI'NDA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Kayseri'de 2012 yılında  Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne önce silahlı saldırı olarak sonra da intihar saldırısı düzenlenmişti. PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda iki saldırganın yanı sıra biri polis biri sivil olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirmişti. 

Kayseri'deki patlamada yaralanan asker: Araç bizi takip ediyordu - VİDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kayseri'de bomba yüklü araçla saldırı... Dehşetin fotoğrafları

Kayseri'deki saldırıdan yeni görüntüler

Kayseri'deki bombalı saldırıya yayın yasağı getirildi

Kayseri'de bombalı saldırının hemen sonrası yardım çığlıkları

Kayseri'deki saldırıda yaralanan asker: Araç bizi takip ediyordu

Kayseri valisi: Şehit ve yaralılarımız var


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler