Bir imza da karamsarlık için

Türkiye’de politik kampanya oranı giderek düştü.

Yayınlanma: 18.12.2016 - 21:34
Abone Ol google-news

Çokkeçeci, en çok Ekin Yıldız’ın babasının ilaç kampanyasından etkilenmiş... Kampanya, 250 bin imzayla zaferle sonuçlanmıştı.

Change.org, dünyada 196 ülkede, kitleleri harekete geçirmeyi başaran, hükümetleri etkileyebilen önemli bir hak arama ve “sosyal değişim” platformu. Merkezi San Francisco’da. 170 milyonu aşkın kullanıcıya sahip. Şimdi, ağa katılan her ülke kendi bütçesini oluşturmak zorunda. Change.org Türkiye ofisi de bu nedenle destek istiyor. Daha güçlü bir ekiple yola devam etmek, kampanyalara daha iyi stratejik destek verebilmek için...

Kış saati sıkıntısı

Change.org Türkiye Direktörü Erhan Çokkeçeci (37), toplanan imza sayısı ile başarının doğru orantılı olmadığının altını çiziyor. Lobi yapmanız, muhatabınızla konuşmanız konusunda uyarıyor. Türkiye’de her ay 1500 kampanyanın başladığını söyleyerek, “Haftada sadece birkaç kampanyayı yakından inceleyip, stratejik destek verebiliyoruz. En önemli hedefimiz ekipleri büyüterek, bu sayıyı artırmak. Kullanıcılar bizi e-bülten aboneliği yaparak destekleyecekler. Bu destek hikâyeyi daha iyi bir noktaya taşıyor. Şubat sonuna kadar tamamen kendi ayakları üzerinde duran bir platform olmayı hayal ediyoruz. İyi gidiyoruz” diyor.

Çokkeçeçi, Türkiye’de politik kampanya oranının giderek düştüğünü söylüyor. Karamsarlık, kampanyalara da yansımış. Şu an sağlık, çevre, hayvan hakları gibi kampanyalar daha çok açılıyormuş. OHAL dönemiyle birlikte çok fazla tutuklu gazeteci kampanyası açılmış. Son ayların en fazla imza toplayan kampanyası ise kış saati uygulaması olmuş: “İnsanlar bu konuda sıkıntılı. Türkiye’de karar verici hesabı açarak sorunları yanıtlayan bir politikacı muhatap yok. Özel kurumlar daha çok önemsiyorlar.”

‘Vazgeçmedi kazandı’

Çokkeçeci’yi, Türkiye’de, en çok, MPS hastası Ekin’in babası Şahin Yıldız’ın başlattığı kampanyadan etkilenmiş. Kampanyanın MPS hastalarının ilaçlarının SGK tarafından karşılanmaması üzerine başladığını anımsatarak, “Şahin Bey’e ilaçların maliyetini karşılamak için çok fazla maddi yardım teklif edildi. O, bunu kabul etmedi. Tüm MPS hastaları için mücadele etti. Öğretmen bir baba, karşımızda muazzam bir kampanyacıya dönüştü. Hiç vazgeçmedi ve kazandı” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler