Bakan Çavuşoğlu, üçlü Halep zirvesi için Moskova'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Türkiye arasında yapılacak Halep toplantısı için Moskova'ya gitti. Çavuşoğlu, Andrey Karlov suikastıyla ilgili açıklama yapacak.

Yayınlanma: 19.12.2016 - 21:44
Abone Ol google-news

 

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karov'un öldürülmesinin ardından, Moskova'daki Halep toplantısının iptal edilmediği açıklandı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da toplantıya katılmak için Moskova'ya gittiği belirtildi. Toplantıya Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları katılacak. Yarın yapılacak olan toplantıda Halep konusu konuşulacak.

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastle ilgili Moskova'da açıklama yaptı.Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Halep'teki kalıcı ateşkes için çabalarımız herkes tarafından görüldü. Rusya'nın bu süreçte tutumunu takdir ettik. Dolayısıyla bu saldırı iki ülkenin bu işbirliğini bozmaya yöneliktir. Saldırı hem Türkiye'yi hem Rusya'yı hedef aldı.

Karlov en zor günlerde önemli adımlar attı. Son günlerde Bakanlığımıza gelmişti şakalaşmıştık. Benim için dosttu.

Bunun arkasında ne var? Bunu Rusya'yla birlikte ortaya çıkaracağız. Putin'in ortak komisyon önerisini Cumhurbaşkanımız kabul etti. Hesabını soracağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler