Meteoroloji İstanbul için saat verdi: Kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre bugün İstanbul'da öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışların kentin yüksek kesimlerinde kar olarak görülmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 20.12.2016 - 09:48
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Yurdun güney kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyruldu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma ve çığ tehlikesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"21.12.2016 Çarşamba ve 22.12.2016 Perşembe günleri yurdun güney kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin'in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz'e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 

2 İL İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay ve Osmaniye'de kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli fırtına nedeniyle çatı uçması ve ağaç veya direklerin devrilmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: "Hatay ve Osmaniye illerimizde yarın (21.12.2016 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren rüzgarın hızını artırarak doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın 22.12.2016 Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir."

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri ile zamanla il geneli kar yağışlı -1

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı 7

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 10

Bursa: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı, sabah saatlerinde yer yer puslu 6

Adana: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer puslu 13

Antalya: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 7

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 8

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer sisli -16

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 3


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler