KESK'in Emekçi Yürüyüşü'ne polis müdahalesi

KESK'in ihraç edilen üyeleri için başlattığı 'Emekçi Yürüyüşü'ne polis müdahale etti. İstanbul Kadıköy'de toplanan KESK'lilerin yürüyüşüne polis engel oldu.

Yayınlanma: 21.12.2016 - 15:11
Abone Ol google-news

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KEKS), Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile ihraç edilen üyeleri için İstanbul’dan Ankara’ya araçsız yürüyüş başlattı.

İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin öncülüğünde, KESK’in “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” diyerek gerçekleştireceği Emekçi Yürüyüşü için kamu emekçileri saat 13.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda toplandı. Yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyen polislerle görüşme sürerken, kamu emekçileri de “Faşizme karşı omuz omuza”, “Ne darbe ne OHAL, demokratik Türkiye” sloganlarıyla bekleyişini sürdürdü.

"ÇALIŞMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR"

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse yaptığı konuşmada “Çalışma hakkımız elimizden alınıyor. İtirazlarımız adım adım her düzeyde dile getirildi. İşimiz, keyfi hukuksuz şekilde, hiçbir insanımızın çocuklarının geleceği düşünülmeden elimizden alındı. Açığa alınan arkadaşlarımızın neredeyse tamamını geri döndürdük. İşinden edilen arkadaşlarımızın işine geri dönmeleri için mücadele ediyoruz” dedi.

BİR YARALI, BİR GÖZALTI

Polisin dağılın anonsuna “Yürüyüş hakkımız engellenemez” sloganı ile karşılık veren kamu emekçilerine polis plastik mermi ve gaz ile müdahale etti. Saldırıda bir kişi gözaltına alınırken, yaralanan SES İstanbul Anadolu Şube Başkanım Erdal Güzel hastaneye kaldırıldı.

Kamu emekçileri meydanda yeniden toplanarak gözaltına alınan arkadaşlarının bırakılmasını istedi. Kamu emekçilerinin direnişiyle, gözaltına alınan bir kişi serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler