‘OHAL derhal kaldırılsın’

ETUC, hükümetten OHAL kararnamelerinin kaldırılmasını istedi.

Yayınlanma: 22.12.2016 - 21:57
Abone Ol google-news

Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve KESK’in de üyesi olduğu Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), hükümetten OHAL kararnamelerinin kaldırılmasını istedi. Keyfi işten çıkarmalara son verilmesini, açığa alınan ya da işine son verilen 120 bin kişinin adil yargılanmasını isteyen ETUC, mağduriyetlerin telafi edilmesini, masumiyet karinesine uyulmasını, ifade, konuşma ve basın özgürlüğünün de eski haline döndürülmesini talep etti. ETUC, Ankara’ya 12-13 Ocak tarihlerinde heyet gönderme kararı da aldı.

ETUC Yönetim Kurulu Brüksel’de yaptığı toplantıda Türkiye’deki gelişmeleri de değerlendirdi. Toplantıya KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de katıldı. KESK’ten alınan bilgiye göre, ETUC’tan hükümete “OHAL kanun hükmünde kararnamelerinin (KHK) Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerine ve AB şartlarına uygunluğu derhal gözden geçirilsin. Keyfi işten çıkarma, yargılama ve tutuklamalara son verilsin” çağrısı yapıldı.

ETUC, Avrupa Komisyonu ve konsey başkanına da Türkiye’yi Avrupa sözleşmelerine ve şartlarına uygun davranmaya çağıran net mesaj vermeye çağırdı. ETUC, ILO’nun başta haziran ayında yapılacak olan uluslararası çalışma konferansı olmak üzere komitelerinde Türkiye ile ilgili şikâyetlerin incelenmesini talep etti. ETUC sendika üyelerine hukuki destek verileceğini de açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler