Kılıçdaroğlu'nun adını şehit cenazesinde söküp attılar

Fırat Kalkanı Harekatı'nda IŞİD'li teröristlerin saldırısıyla şehit olan 16 askerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. Kayseri'de şehitler için düzenlenen törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun camii avlusundaki çelenkte adının yazdığı kağıt, bir kişi tarafından sökülerek atıldı.

Yayınlanma: 23.12.2016 - 13:54
Abone Ol google-news

<video:649788>

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen 16 askerden Uzman Çavuş Hasan Kavuz (25) memleketi Samsun'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Çarşamba İlçe Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit uzman çavuş Kavuz'un cenazesi Rıdvan Paşa Camii önündeki caddede hazırlanan tören alanına getirildi. Bekar olan ve 1 Haziran 2016'da göreve başlayan şehit uzman çavuş Hasan Kavuz için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Şehit uzman çavuş Hasan Kavuz'un cenazesi ardından Paşayazı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Miletvekili Erhan Usta, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehit babası Ertan ve annesi Safiye Kavuz ile ağabeyi Umut Kavuz, kardeşi Ayşe Kavuz, yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ YALÇIN'I, ERBAA'DA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehitlerden 16 askerden 24 yaşındaki piyade uzman çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 25 gün önce nişanlanan şehit Yalçın'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine bir yakını tarafından nişanda giydiği takım elbisesi konuldu.

Yalçın'ın cenazesi dün gece havayolu ile önce Samsun'a, ardından ise karayolu ile Erbaa'ya getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Türk Bayrağına sarılı cenaze Erbaa Belediyesi'nin cenaze aracı ile son kez helallik alınması için önce babası Mustafa Yalçın'ın Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan evinin önüne getirildi. Cenaze daha sonra yaklaşık 200 metre ileride bulunan annesi Asuman Şerbetçi'nin yaşadığı evinin önüne getirildi. Burada cenazeyi yaklaşık bin kişi karşıladı.

"NASIL GÜZEL BAKIYORSUN"

Cenazenin getirilişi sırasında anne Asuman Şerbetçi, şehidin nişanlısı Özge İslam ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ambulansın önünde bulunan oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döken anne Asuman Şerbetçi'nin, "O her zaman benim yanımdaydı. Beni nasıl bıraktın yavrum? Güle güle git. Nasıl güzel bakıyorsun" sözleri yürekleri dağladı. Burada alınan helalliğin ardından cenaze Büyük Camiye götürüldü. Cenazenin getirildiğini gören Erbaalılar camiye akın etti. Yaklaşık 10 bin kişi cenaze törenine katıldı.

TABUTUNUN ÜZERİNE TAKIM ELBİSESİ KONULDU

Şehit uzman çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi silah arkadaşları tarafından alınarak cami avlusunda bulunan musalla taşına götürüldü. Bu sırada, 25 gün önce İstanbul'da Özge İslam ile nişanlanan şehit Yalçın'ın Türk Bayrağına sarılı tabutunun üzerine bir yakını tarafından nişanda giydiği takım elbise konuldu.

Daha sonra baba Mustafa Yalçın, anne Asuman Şerbetçi, kardeşi Mert Yalçın, nişanlısı Özge İslam taziyeleri kabul etti. Anne Asuman Şerbetçi, oğlunun nişanlısı Özge İslam ile yan yana oturarak oğlunun fotoğrafını öptü. Cenazeye katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, acılı aileye başsağlığı diledi.

Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra, Tokat Valisi Cevdet Can, AKP Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Komutanlıgı (EDOK) Okullar Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehidin yakınları ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ELAZIĞ, EL-BAB ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehit 24 yaşındaki Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, memleketi Elazığ'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Pınar için Elazığ merkez İzzetpaşa Camisi’nde tören düzenlendi. Vali Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Milletvekili Ejder Açıkkapı, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehit Pınar'ın naaşı, top arabasına bindirildi. Cenaze namazından sonra tabutun üzerinde bulunan şehidin beresini alan baba Zülfikar Pınar bunu şehidin ağabeyi Ömer Pınar'a verdi. Ağabey Ömer Pınar da aldığı bereyi katlayarak cebine koydu.

Törenin ardından şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın naaşı, Kolordu Şehitliği’nde toprağa verildi. Ailenin 4 çocuğundan biri olan şehit Pınar'ın bekar olduğu öğrenildi.

KAYSERİLİ ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞLAR GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

IŞİD saldırısında şehit olan piyade uzman çavuşlar Mehmet Kökkaya ve Osman Çelik'in cenazeleri, memleketleri Kayseri'de düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Çelik’in ağabeyi Ozan Çelik asker selamı vererek, "Vatanımız sağ olsun" dedi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya ve Piyade Uzman Çavuş Osman Çelik’in cenazeleri, dün Kayseri’ye getirildi. Şehitlerin cenazeleri bu sabah yakınları tarafından alınıp, helallik alınması için baba evlerine, ardından da cenaze töreni için Kalemkırdı Camii'ne getirildi.

Kalemkırdı Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengül, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Ercan Teke, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, şehit yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze namazı öncesi şehit Osman Çelik’in ağabeyi Ozan Çelik, kardeşinin tabutuna kapanarak gözyaşı döktü. Kardeşinin fotoğrafını da öpen Ağabey Çelik, ardından tabut başında asker selamı vererek, "Vatanımız sağ olsun" dedi.

Şehit Osman Çelik’in babası Ali Çelik de gözyaşı dökerken, üşümemesi için oturduğu sandalyede bacaklarına mont sarıldı. Şehidin yakınları da tabut başına gelerek gözyaşı döktü. Suriye'de şehit olan Uzman Çavuş Osman Çelik'in annesi Suriye Çelik de oğlunun asker parkasına sarılarak gözyaşı döktü.

Babası 5 ay önce vefat eden şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya'nın annesi Hayriye, eşi Zeliha, 2 yaşındaki kızı Elif ve 7 kardeşi de cenazede gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehitlerin cenazeleri, Garnizon Hava şehitliğine top arabası ile götürüldü ve toprağa verildi.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kalemkırdı Camii avlusundaki çelengindeki adının yazdığı kağıt, bir kişi tarafından sökülerek atıldı.

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na kurşunlu tehdit: 4 kişi serbest

SURİYE'DE ŞEHİT OLAN ASTSUBAY ÖKKEŞ KARACA, KAHRAMANMARAŞ'A DEFNEDİLDİ

Şehit  Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Ökkeş Karaca, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.Şehit Astsubay Ökkeş Karaca'nın cenazesi ilk olarak merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Kale Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte şehidin annesi Şerife Karaca ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınıp dua edilmesinin ardından cenaze Mimar Sinan Camii'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Malatya 2'nci Ordu Komutanlığı'ndan Tuğgeneral İbrahim Özbudun, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce kişi katıldı.

Törende 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olan ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yaparken Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Ökkeş Karaca'nın üniformasını giyen kardeşi Ramazan ve yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp ağıt yaktı. Babası bir süre önce vefat eden ve bekar olan olan şehit Astsubay Ökkeş Karaca, cenaze namazının kalınmasının ardından gözyaşları arasında mahalle mezarlığında defnedildi.

ANNE VEDASI: GÜLE GÜLE MELEĞİM, CANIM OĞLUM

Şehit olan 16 askerden Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki Akın Acar'ı, annesi Hanife Acar, "Güle güle meleğim canım oğlum. Senin yeşil gözlerine doyamadım. Nasıl kurban ettiler seni" diye gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Akın Acar, memleketi Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı. AKUT gönüllüsü de olan şehit Uzman Çavuş Akın'ın cenazesi sabah saatlerinde Devlet Hastanesi'nden alınarak Kazimiye Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidi, evinde annesi Hanife Acar ile yakınları gözyaşları arasında karşıladı.

AKUT HEYETİ DE KATILDI

Evdeki duanın ve helallik alınmasından sonra şehit Uzman Çavuş Akın'ın cenazesi Hacı Mehmet Şirikçi Camisi'ne getirildi. Buradaki törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AKP Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile İzmir'den gelen AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin beraberinde 35 kişilik bir heyetle, şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

AKUT Başkanı Gökşin, "Şehit Acar AKUT gönüllüsü ve bizim bilgi iletişimimize bakıyordu. Uzun bir süre İzmir'de birlikte çalıştık. Daha sonar askerlik görevini yapmak için orduya katıldı. Maalesef şehit oldu, bizlerde Türkiye'nin bir çok yöresindeki AKUT ekibi ile cenazeye geldik" dedi.

TABUTA ÖRTÜLEN TÜRK BAYRAĞINI İSTEDİ

2 çocuk annesi Hanife Acar, musalla taşında şehit oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben seni böyle mi görecektim? Meleğim canım. Güzel yavrum benim, yeşil gözlerine doyamadım ben. Sen bana nasıl bakıyorsun öyle, canım benim içim yanıyor. İçim sızlıyor. Güle güle meleğim canım oğlum. Senin yeşil gözlerine doyamadım. Nasıl kurban ettiler seni" diye gözyaşları döktü. Anne Acar, tabutun yanında bulunan komutana, "Oğlumun tabutundaki bu Türk bayrağını istiyorum. Oğlumun evinde Atatürk ve Türk bayrağı köşesi vardı. O çok severdi bayrağını ve Atatürk'" dedi. Komutan da, "Bu bayrağı size vereceğiz, merak etmeyin" dedi. Şehidin polis memuru babası Muzafer Acar'ın ise 4 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

ŞEHİT BİNBAŞI ALBAYRAK'I 30 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehitlerden bordo bereli Binbaşı Bülent Albayrak Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde 30 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat Kalkanı harekatında El Bab’ta şehit düşen 16 askerden, Özel Kuvvetler'de görevli Piyade Binbaşı Bülent Albayrak’ın cenazesi, Gölcük depreminde yaşamını yitiren annesinin yanına defnedilmek üzere dün gece Bursa'nın Orhangazi İlçesi’ne getirildi.

Orhangazi’de düzenlenen törene şehidin eşi Şerife Albayrak, 9 yaşındaki kızı Elif Naz, babası Hasan Albayrak ve kız kardeşi Gamze Göktepe ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bursa Valisi İzzettin Küçük, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve 30 bine yakın vatandaş katıldı.

Şehit binbaşının cenazesinin cuma namazı öncesi Orhangazi Devlet Hastanesi’nden alınarak Gazi Orhanbey Camii'ne getirildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit binbaşının cenazesi top arabasına konuldu.

"ŞEHİDİM RAHAT UYU"

Şehit binbaşı Bülent Albayrak’ın cenaze töreninde şehidin eşi Şerife ile 9 yaşındaki kızı Elif Naz cenaze töreni boyunca yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Eşinin tabutuna sarılan Şerife Albayrak, "Şehidim rahat uyu" diye gözyaşı döktü.

Şehit Binbaşı Bülent Albayrak’ın cenazesi binlerce kişinin oluşturduğu kortej eşliğinde, Gazi Orhanbey Camii'nden, Tozkoparan Caddesi’ni takiben Orhangazi Şehitliği'ne götürüldü.

Şehitlik yakınlarında vatandaşlar tarafından omuzlara alınan şehit Binbaşı Albayrak'ın bayrağa sarılı tabutu şehitliğe getirildi. Şehit Binbaşı Bülent Albayrak, dualar ve tekbirlerle gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİT ASTSUBAY ÖZÜPEK'İ 20 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehitlerden 23 yaşındaki Piyade Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi, memleketi Kırklareli'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin hemşire eşi Merve Özüpek, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak, "Söz ağlamayacağım sevgilim" dedi. Anne Sevim Özüpek de "Evladım bırakma bizi" diyerek gözyaşı döktü.

Piyade Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi sabah yakınları tarafından Kırklareli Devlet Hastanesi'nden alınıp İstasyon Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Dualar okunurken, şehit Göktan Özüpek için helallik alındı. Şehit Özüpek'in annesi Sevim Özüpek, 1.5 ay önce evlendiği hemşire eşi Merve, ablası Emine Akkervan tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.  Şehit annesi Sevim Özüpek, "Evladım bırakma bizi, canım annem. Adı gibi güzel oğlum. Hakkım helal sonu yavrum. Seni çok özledik canım evladım" diyerek feryat etti. Merve Özüpek ise şehit eşinin tabutuna sarılarak, "Söz, ağlamayacağım sevgilim" dedi.

Şehit Özüpek'in cenazesi, helallik alınmasının ardından Merkez Hızırbey Camii'ne getirildi. Burada cuma namazından sonra kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehidin yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen kalabalık sokaklara sığmadı. Cami çevresindeki tüm yollar, bayraklarıyla gelen Kırklarelililerle doldu, taştı.

MÜFTÜDEN 'ALKIŞLAMAYIN' UYARISI
Cenaze namazını kıldıran Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, kalabalığı, cenazenin mezarlığa alkışlarla değil, tedbirlerle götürülmesi gerektiğini belirterek, "Gençlerden istirham ediyorum, cami avlusunda ve kabristanda tekbir getirsinler, alkıştan uzak dursunlar. Son görevimizi tekbirlerle yapalım" dedi.

EŞİNİN ARKASINDAN YÜRÜDÜ
Cenaze namazının ardından şehit Göktan Özüpek'in Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Şehidin ailesi de tabutun arkasından yürürken gözyaşı döktü. Merve Özüpek cenaze aracında taşınan eşinin tabutuna yol boyunca dokunarak ardından yürüdü. Cenazeye katılan yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık büyük Türk bayrakları açarak, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her Türk asker doğar, sloganları attı. Yollarda bekleyenler ise cenazenin geçişi sırasında gözyaşı dökerek dua okudu. Şehit Astsubay Göktan Özüpek'in cenazesi, Kırklareli Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİT ASTSUBAY KARS'TA GÖZYAŞLARIYLA TOPAĞA VERİLDİ

Şehitlerden 27 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'ın cenazesi, memleketi Kars'ın Susuz İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İlçe merkezindeki Kazım Karabekir Cami'nde cuma namazı sonrası şehit Astsubay Ömercan Yekebağcı için kılınan cenaze namazına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, şehidin ailesi yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Müftü Mehmet Genç'in cenaze namazını kıldırıp helallik almasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne Fikriye ile baba Zeki Yekebağcı gözyaşı döktü. Şehit annesi Fikriye Yekebağcı, "Sen ölmedin. Ben ağlamayacağım. Başım dik duracak ve kimseyi sevindirmeyeceğim" dedi.

Şehidin ağabeyi Tolga Yekebağcı da "Bir hafta önce izne gelmişti. Yıllardır bel fıtığından tedavi görüyordu. Sağlığına kavuşturmak için doktor doktor gezdirdik. Kendisine defalarca 'İstifa et gel' dedik" diye konuştu.

3 çocuklu ailenin ortancası ve bekar olan Ömercan Yekebağcı'nın cenazesi omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. İlçe mezarlığına götürülen 5 yıllık asker Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'nın cenazesi burada toprağa verildi.

 "ONA GELİNLİĞİMLE GİDECEKTİM, O TABUTUYLA GELDİ"

Şehitlerden 29 yaşındaki Uzman Çavuş Oktay Durak’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Çayıralan İlçesi'ne bağlı Çukurören Köyü'nde toprağa verildi. Şehidin sözlüsü Pervin Durak, şehidin kızkardeşine sarılarak, "Ben ona gelinliğimle gelecektim, o tabutuyla geldi" diyerek göz yaşı döktü. Şehidin babası Kemal Durak da oğlunun tabutuna sarılıp, "gülümü soldurdular" diye ağıt yaktı.

Şehit Durak’ın naaşı, Çayıralan Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde köye getirildi. Köy meydanında Cuma namazı sonrası şehit için tören düzenlendi. Tören öncesi şehidin babası Kemal Durak, şehidin kızkardeşi Mercan Kaplan ve şehidin sözlüsü Emine İpek tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin sözlüsü Pervin Durak, şehidin kız kardeşine sarılarak, "Abla gitti, yemin etti söz verdi bana 'gitmeyeceğim' dedi gitti. Ben ona gelinliğimle gelecektim o tabutuyla geldi. 'Sen gelmedin ben geldim' dedi " diyerek ağladı.

'ALLAH RIZASI İÇİN BİTİRİN'
Şehidin babası Kemal Durak da, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben sana kara gülüm derdim, gülümü soldurdular" diye gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ise kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Mehmet Özaydın’a, "Allah rızası için bitirin bunları. Kimse artık böyle şey yaşamasın. Yok edin hepsini" diye seslendi.

Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra İl Müftü Vekili İsmail Karadavut tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit Oktay durak tekbirlerle köy mezarlığına götürüldü ve burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin silah arkadaşları da tabutun başında dua okudu.

Törene şehidin ailesi, yakınları, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, AKP Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Mehmet Özaydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Başkök, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ALİM BEN SANA DOYAMADIM"

Şehitlerden 26 yaşındaki Ali Yılmaz için Antalya'da askeri tören düzenlendi. Yılmaz için Antalya'nın Kepez ilçesindeki Hacı Ali Uyaroğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Mersin'de oturan babasının gelemediği törene şehidin annesi Aynur Aygün, kız kardeşi Aycan Aygün, üvey babası Mithat Aygün, şehidin nişanlısı Emine Zengin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AKP milletvekilleri Reşat Petek, Bayram Özçelik, İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik, Gökcen Özdoğan Enç, CHP milletvekilleri Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Mesut Kocagöz, Antalya protokolünün diğer üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde metin görünmeye çalışan şehit annesi Aynur Aygün, "Şerefli bir evlat verdim. Başımız dik, gururluyuz. O benim kalbimde. Ben sana bu rütbeyi sağlayamazdım. Kardeşlerine hakkını helal et" dedi.
Şehidin nişanlısı Emine Zengin ise uzman çavuş Ali Yılmaz'ın tabutu başındaki fotoğrafına sarılarak ağıt yaktı. Emine Zengin, "Alim ben sana doyamadım. Alim beni alacaktı, ben onu değil. Nikahımıza çok az kaldı" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin yakınları, tabut başındaki fotoğraflarını öperek duygulandı.

Cuma namazının ardından Antalya Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazında anne Aynur Aygün de saf tuttu. Camideki törenin ardından şehidin tabutu askeri törenle cenaze aracına konuldu.

Şehit annesi Aynur Aygün, oğlunu asker selamıyla uğurladı. Şehidin cenazesi, Uncalı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit uzman çavuş Ali Yılmaz, şubat ayında nişanlandığı Emine Zengin ile 19 Mayıs 2017 için nikah tarihi almıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler