Yıldırım'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Doğru iş yaptığımızı görüyoruz ve devam edeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclis'inde konuştu. Fırat Kalkanı'na ilişkin konuşan Yıldırıım,"Doğru iş yaptığımızı görüyoruz ve devam edeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 24.12.2016 - 18:39
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclis'inde konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Ülkemizin gücünü hafife alamayalım küçümsemeyelim bütün bunlar gelip geçicisdir. Bİz diyoruz dünya bölgesel sorunlara karşı adil olsun. Herkes sırtımızı sıvazlıyor. Tamam yapıyoruz da siz ne yapıyorsunuz.

FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI


Şuradaki sorunları çözmek için fedakarlık yapıyor musunuz? Bırakın rekabeti gelin insanları kurtaralım Ve bu noktaya geliyorlar. Doğru iş yaptığımızı görüyoruz ve devam edeceğiz.

Türkiye'nin geldiği yer gideceği yere göre çok daha kısa. Önümüzde daha çok mesafe var. daha çok yapmamız gereken iş var. Türkiye'nin kaynakları bugün geldiğimizin iki katını rahatlıkla yapacak kapasiteye sahip. Bunu biliyoruz. İnsan kapasitemiz, coğrafyamız buna müsait. Firmalarımızın kabiliyetleri buna müsait. Bir genç bilişimci bir oyun yazmış, 200'den fazla ülkeye bunu satmış. Daha bunun ötesi var. Almanya'da yaşayan Giresunlu bir delikanlı var bu liste başı oyunu o yapıyor. Türkiye'de gelip yatırım yapacak. Ön gördüğü yatırım da 500 milyon dolar. Anlattıklarını benim hafızam zor alıyor. Başka bir dünya. Ama geleceğin böyle olacağını anlamak zor değil"

Sağlıkta hakikaten küresel anlamda her ülkenin bir anlamda gıpta ile baktığı örnek alacağı dönüşümü gerçekleştirdik. Avrasya Tüneli, dünyada kriz var. Karşıdan gelenlere soralım yarım saat sürmemiştir. Normal şartlarda gelemezsiniz. Boğazın 156 metre altından tünel yaparsanız gelir. Biz bunu yatırımların durduğu bir dönemde yaptık. Hem de devletin kasasından para harcamadan yaptık. Şimdiden 30 bin olmuş, 60 bin oldu mu garantisi de bitiyor. Üstünü de paylaşacağız değil mi?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler