Balbay'a sevgi seli

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay beş yıl aradan sonra katıldığı 19. İzmir Kitap Fuarı kapsamında “ Geçmişten Geleceğe Türkiye” söyleşisinde “ Akıl, bilim ve değişim 21. yüzyılın felsefesidir” dedi.

Yayınlanma: 26.04.2014 - 20:56
Abone Ol google-news

Günümüzde iktidar projesi ve heyecanının yaratılması gerektiğini belirten Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Asıl olan engeller değil, bizin bu engelleri aşma gücümüzdür. Bu güç özellikle İzmir'de var. İzmir rüşvete, harama hayır dedi. Bu Türkiye'ye yansıması gereken güçtür” dedi.

İzmir'de CHP'nin yerel seçimlerde aldığı oyun başarı olmayacağını vurgulayan Balbay, “ İzmir'de CHP'nin oy oranı yüzde 65'in altında olmamalıdır. Önümüzdeki süreçte dersler çıkartarak başarıya odaklanmalıyız. AKP 11 yıl önce dünyayı arkasına alarak iktidara geldi, bugün ise dünya karşısında.Atatürk 21. yüzyılda en yol göstericidir. Ancak Atatürk'ün parmağına değil, gösterdiğine bakılmalı. Tekrar belirtiyorum ki bilim, akıl ve değişim ve başarıya inanmak günümüzün ve geleceğin gücüdür" dedi

Balbay söyleşisinin ardından kitaplarını imzaladı, okurlarıyla sohbet etti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler