Aslı Erdoğan: Haksızlık bu ülkenin doğasında var, umutlu değilim

Tutuklu yargılandıkları kapatılan Özgür Gündem gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik davada tahliye edilen gazetenin yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve yazar Necmiye Alpay, cezaevinden çıktı.

Yayınlanma: 30.12.2016 - 06:27
Abone Ol google-news

<video:652781>

Yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay dün akşam Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildiler. Cezaevi önünde yakınları ve arkadaşları tarafından karşılanan Erdoğan ve Alpay sevdiklerine sarılarak hasret giderdiler.

Cezaevinin kapısından ilk çıkan Alpay, “Özgür olmak güzel ama içerde kalanları düşündükçe üzülüyorum. İlk olarak bugün Özgürlük Nöbeti’ne katılacağım diye düşünürken birden nöbet olmayacağını hatırladım. Cumartesi (yarın), Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret edeceğim. Daha sonra ise Barış Vakfı’na gideceğim” dedi. Kadınların Özgürlük Nöbeti’ni kadın tutuklular için devam ettirmesini isteyen Alpay, “Kadınlara özgürlük diyerek, haftada bir gün dahi olsa nöbet tutalım” diye çağrıda bulundu.

‘Hayal kurmak lükstü’

133 günün ardından tahliye edilen Aslı Erdoğan ise annesi Mine Aydoslu’ya sıkı sıkı sarıldı. Tahliye kararına alışamadığını belirten Erdoğan, “Çok zora alışamadım. Şoktayım. Tahliye olacağımı düşünmemiştim. Cezaevine girmek de bir şok, çıkmak da. Hâlâ içerdeyim. Cezaevlerinde OHAL’ in getirdiği zorluklar var. Hiç hayal kurmadım. Hayal lükstü. Denizi ve bale yapmayı özledim” diye konuştu.

‘Her an girip çıkabiliriz’

Cezaevi koşullarına çok fazla dayanamayacağını düşündüğünü söyleyen Erdoğan, kendisine garip bir güç geldiğini böylelikle dayandığını vurguladı. Ahmet Şık’ın gözaltına alınmasını değerlendiren Erdoğan, “Dışarısı ile içerisi arasındaki fark azalıyor. Bu gözaltına şaşırmadım. Her an girip çıkacağız gibi bir his var içimde” dedi. Erdoğan, “Umutlu konuşmak isterdim. İki, üç cümle nedeniyle ağırlaştırılmış müebbetle yargılandım. Büyük haksızlık. İçeri görünce gördüm ki haksızlık bu ülkenin doğasında var. Şu an serbestim diye umutlu değilim. Eve gideriz. Belki yarın yine alırlar” diye belirtti.

İçerden Türkiye gündemini çok iyi değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, “Önce Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon düzenlendi. Gazetenin muhasebecisinden, yönetimine herkes örgüt torbasına atıldı. Ardından milletvekilleri tutuklandı. Durmuyor, yavaşlamıyor, geri adım atmıyor. Darbe dönemine benzer günlerden geçiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler