Tek böbrekle tek başına

‘Erdoğan’a çay vermem’ dediği gerekçesiyle, koruma polisinin şikâyeti üzerine, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla tutuklanan gazetemizin kantin işletmecisi Şenol Buran, altı gündür Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde. Buran’ın tek başına tutulduğu koğuş ise oldukça soğuk. Doğuştan tek böbreği olan Buran, soğuk ortamdan olumsuz etkileniyor.

Yayınlanma: 30.12.2016 - 11:20
Abone Ol google-news

Çalışma arkadaşımız Şenol Buran, eşi Yasemin Buran ile önceki gün açık görüş yaptı. ‘Babam ne zaman gelecek?’ Yasemin Buran, dört buçuk yaşındaki kızlarının her gün babasını sorduğunu belirterek, “Adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyoruz” dedi. Eşinin, tek kişilik, ufak bir kalorifer peteğinin olduğu odada tutulduğunu ve üşüdüğünü anlattı. “Petek çok küçük olduğu için yetersiz. Dolayısıyla üşüyor. Ben gördüğümde kat kat giyinmek zorunda kalmıştı. Odada kapının altından da soğuk geliyormuş” diye konuştu. Eşinin doğuştan tek böbrekli olduğunu belirten Buran “Doktor eşime ‘her zaman soğuktan korunacaksın’ demişti. Şimdi Silivri’de sağlık sorunu yaşanabilir” dedi.

Buran, yaşananları şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek şöyle devam etti: “Hem ben hem de Şenol çok şaşkınız. Üzgünüz. Bir an önce bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Şenol, kendisine destek veren herkese teşekkür ediyor. Yabancı basında bile haber olduğunu öğrenince, ‘sevinsem mi üzülsem mi bilemedim’ dedi... İki çocuğumuz var. Biri 4 buçuk yaşında. Biri dört gün sonra 1 yaşına girecek. Küçük olan farkında değil ama büyük kızımız her gün ‘babam nerede, babamı hiç göremeyecek miyim, ne zaman gelecek’ diye anneannesine soruyor. Beni üzmek istemediği için sanırım, bana hiçbir şey sormuyor.” 

Yandaş yazar bile isyan etti: Cumhuriyet’in çaycısını tutuklamak da ne oluyor?

 

Gazetemizin kantin işletmecisi Şenol dünya basınında

Cumhuriyet'in Kantin Sorumlusu Şenol Buran'ı tutuklayan hakim bakın ne demiş?

 

'Erdoğan'a çay vermem' dediği için tutuklanan kantin sorumlumuz Şenol Buran TBMM gündeminde

Gazetemizin kantincisi Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler