DİSK: 'Yol TV kapatılamaz, Ahmet Şık susturulamaz'

DİSK'ten Yol TV'nin yayınının durdurulmasına ve Ahmet Şık'ın gözaltına alınmasına tepki.

Yayınlanma: 30.12.2016 - 16:34
Abone Ol google-news

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Kani Beko'nun, RTÜK tarafından Yol TV'nin yayınının durdurulması kararına ve Ahmet Şık'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklaması:

YOL TV KARARTILAMAZ! AHMET ŞIK SUSTURULAMAZ

AKP iktidarının halkın sesini bastırma ve susturma çabaları devam ediyor. Televizyon kanalları karartılıyor, ülkenin değerli gazetecileri gözaltına alınarak susturulmaya çalışılıyor.

Medya üzerindeki manüpilasyon ve sindirme politikalarını, meslek onurundan ödün vermeyen gazetecileri tutuklayarak, muhalif yayın organlarına yayın yasakları koyarak sürdüren AKP son olarak da Yol TV'nin yayınını durdurma kararı aldı.

Yol TV'nin Alevi toplumunun sesi olma çabasının yanında işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların, yoksulların, aydınların, sanatçıların da seslerini duyurabildikleri az sayıda televizyon kanalından birisi olmasının karartılmasında etkili olduğu anlaşılmaktadır.

Halkın haber alma özgürlüğünü savunan, alternatif yayın anlayışıyla mikrofonunu milyonların sesine uzatan, ekranlarını gerçeğin görüntülerine bırakan Yol TV'ye yapılan bu saldırıyı kınıyor; ne yaparlarsa yapsınlar Yol TV'nin karartılamayacağını bilmelerini istiyoruz. Yayın durdurma kararının biran önce ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.

Gazeteci Ahmet Şık'ın gözaltına alınması ise basına yönelik baskılara başka bir örnek oluşturuyor. Bir gazetecinin sosyal medya paylaşımları ve yazıları bahane edilerek gözaltına alınması asla kabul edilemez. Bu ifade özgürlüğünün ayaklar altına alınmasının yanısıra gazetecilere ve tüm topluma verilen bir gözdağıdır da. DİSK, yıllardır haberleri, kitapları ve duruşuyla gerçek bir gazetecilik örneği veren Ahmet Şık ile dayanışma içindedir ve hukuksuzluklarla mücadelesinde daima yanında olacaktır.

Yol TV'nin yayını durduruldu

Ahmet Şık'a tutuklama istemi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler