Reina'da katliam... İstanbul'da eğlence merkezine silahlı saldırı: 1'i polis 39 ölü, 65 yaralı

İstanbul'un ünlü eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina saat 01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda 39 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü ağır 65 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ortaköy'deki terör saldırısını 1 kişinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Yayınlanma: 01.01.2017 - 02:29
Abone Ol google-news
<video:653683>

 

 

İstanbul Ortaköy’deki ünlü eğlence mekânı Reina’daki yeni yıl kutlamasına, uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırgan önüne gelen herkese kurşun yağdırdı. Saldırıda, 39 kişi yaşamını yitirdi. 4 ’ü ağır 65 kişi ise yaralandı. 7 dakika süren saldırıyı IŞİD’in düzenlemiş olabileceği üzerinde duruluyor. Saldırganı yakalama çalışmaları devam ediyor. Saldırıyı kaç kişinin düzenlediği, teröriste yardım edenlerin olup olmadığı emniyet birimlerince araştırılıyor. MOBESE görüntüleri de mercek altına alındı. Saldırının yaşandığı mekâna dün dev Türk bayrağı asıldı.

Ortaköy saldırganının fotoğrafı ortaya çıktı

38 kişinin kimliği belirlendi

Terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişiden 38’nin kimlik tespit işlemleri tamamlandı.

Saldırıda yaşamını yitirenleren 11 Türk vatandaşının, 1 Iraklının, biri hem Türk hem Belçika vatandaşı olan 13 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi. Hayatını kaybeden yabancılardan 7’sinin Suudi Arabistan, 3’ünün Lübnan, 2’sinin Tunus, 2’sinin Hindistan, 2’sinin Fas, 2’sinin Ürdün, 2’sinin Irak, 1’nin Kuveyt, 1’nin Kanada, 1’inin İsrail, 1’inin Suriye ve 1’inin Rusya Federasyonu vatandaşı olduğu belirtildi. Hayatını kaybedenlerin 25’inin erkek 14’ünün ise kadın olduğu öğrenildi. 35 yaşındaki Lübnanlı bankacı Haykal Müsellem’e ulaşamayan yakınları, hastaneleri dolaşarak aradı. Ancak bir sonuç çıkmayınca yakınları akşam gittikleri Adli Tıp Kurumu morgunda Müsellemi teşhis etti. Lübnan resmi haber ajansı NNA, Müsellem’in yanı sıra Lübnanlı ünlü iş adamı İlyas Şami’nin kızı Rita Şami ve İlyas Vardini’nin de saldırıda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Saldırı kurbanlarının 25'inin erkek 14'ü ise kadın olduğu belli oldu. Saldırıda yaşamını yitiren turistlerin isimleri şöyle: Jalal Abbas, Ahmed Saud Alfaoul , Muhammed Saud Alfaoul, Ahmed İsam, Basma Abourazaq.


39 ÖLÜ, 4'Ü AĞIR 65 YARALI

Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi. İçeride yeni yıl kutlaması için bulananların üzerine kurşun yağdıran terörist 39 kişinin ölümüne yol açtı. Saldırıda 65 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslanla çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

7 dakikada katliam

Reina’ya saat 01.15’te gelen terörist ya da teröristler, uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açtı. 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi. İçerdeki yurttaşların üzerine rastgele kurşun yağdırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan saldırgan, kaçmayı başardı. Saldırganın içerde 7 dakika kaldığı belirtildi.

Denize atladılar

Saldırı sırasında eğlence merkezinin içinde büyük panik yaşandı. Çığlık çığlığa kaçışan birçok insan kendini denize attı. Denize atlayanlardan bir ya da iki kişinin kayıp olabileceği belirtiliyor. Saldırıdan kurtulanlar mekânın önünde sinir krizleri geçirdi. Bazıları ise birbirine sarılıp ağladı. Özel Harekât polisleri bölgeyi boşalttı. Yaralananlar hastanelere götürüldü.

Terörist her yerde aranıyor... Nasıl geldi, nasıl kaçtı?

İstanbul Ortaköy’deki Reina’da yeni yılı kutlayan yurttaşlara kurşun yağdıran saldırgan teröristin saldırı sonrası kaçtığı açıklandı. Güvenlik güçleri operasyon başlattı, terörist her yerde aranıyor.

MOBESE’ler, güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Teröristin nasıl kaçtığı, yalnız olup olmadığı, denize mi atladığı yoksa kalabalığa mı karışıp dışarı çıktığı soruları inceleme sonucunda yanıt bulacak. Ayrıca teröristin olay yerine gelişi, soğukkanlı tavrı, ateş ederek içeri girmesi, alçak katliam sonrası üstünü değiştirip kaçabilmesi nedeniyle Reina’da daha önce keşif yapıldığı şüphesi değerlendiriliyor. Teröristin yaklaşık 7 dakika içinde saldırıyı düzenleyip kaçabilmesinin mekânın içini biliyor olması ihtimalini güçlendirdi. Olay yerinde bulunan boş mermi kovanları teröristin saldırıda tek silah mı birden fazla silah mı kullandığını gösterecek.

Bazı görgü tanıkları teröristin içeride Noel Baba kıyafeti giydiğini iddia etmişti. İçişleri Bakanı Soylu, “Bir kişi olduğu belirtiliyor. Bir mont, palto şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. Ondan sonra içeride farklı bir giysiyle dışarı çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bilgi var” dedi.


Reina'daki saldırıda yaşanan korku ve panik kamerada - VİDEO

"39 İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Soylu, "Aldığımız bilgilere göre 39 insanımız hayatını kaybetti, 21'inin kimliği belli, 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. Ölenlerin 15'i yabancı uyruklu 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kimliği belirlenemeyenlerle ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

"4'Ü AĞIR 69 KİŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR"

Terör saldırısının saat 01.15 sıralarında gerçekleştiğini belirten Soylu, "69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4'ü ağır olarak bildirildi. Elbeteki bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Milletin umutlarını tazledeği bir yılbaşı gününde, inasnların korumasız olduğu bir yerde böyle insanların birşeyden habersiz olduğu anda insanlık dışı ve aşağılık bir saldırı" dedi.

"TERÖRİSTİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Teröristi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, "Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. Yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoryuz .İnşallah böyle bir terör saldırısı ile bir daha karşılamayız. Başımız sağolsun. Şu anda net bir değerlendirme yapmak doğru değil. Olay yerine geçeceğiz oradan da hastanede yaralıları ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının Adli Tıp önünde acılı bekleyişi - VİDEO

İÇİŞLERİ BAKANI: SALDIRIYI 1 KİŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ terör saldırının gerçekleştiği gece kulübünde incelemelerde bulunduktan sonra Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma hastanesine geldi. Burada yaralıları ziyaret eden bakanlar çıkışta açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ hastanelerde 65 yaralının bulunduğunu ve 4 yaralının durumunun oldukça ciddi olduğunu söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ortaköy'deki terör saldırısını 1 kişinin gerçekleştirdiğini söyledi. 

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN : UZUN NAMLULU SİLAHLA...

Saldırıyla ilgili  ilk açıklamayı yapan Vali Şahin, "Bir teröristin uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurunu şehit ederek daha sonra bir vatandaşımızı şehit ederek daha sonra içeriye girerek masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bu olayı gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

GECE KULÜBÜ ÖNÜNDEKİ TAKSİ İNCELENMEK ÜZERE GÖTÜRÜLDÜ

Ortaköy'deki bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri ambulanslarla İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürülmeye devam ediyor.

Olay yeri inceleme ekiplerinin ise gece kulübündeki delil çalışmaları sürüyor. Öte yandan saldırının gerçekleştiği gece kulübü önünde bulunan bir ticari taksi ise çekici aracına yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin bu taksi ile eğlence mekana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

YARALANANLAR HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Ortaköy'de gece kulübünde yaşanan terör saldırısında yaralananlar çevre hastanelere sevk edilidi.. Şişli Hamidiye Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir yaralı, "Herkesi taradılar. 3-4 kişi taramalarla taradı. Sağ olan herkesin kafasına sıktılar içeride" diye konuştu.

Reina'nın sahibi: ABD istihbaratı bunun bilgisini vermişti

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla, “Kendisine ulaştığımda ağlamaktan güçlükle konuşabiliyordu” şeklinde ifade ederek Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler