İçişleri Bakanlığı'nda gençleri hedef gösteren bu tweeti kim attı?

İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından "Gericiliğe karşı mücadele" çağrısı yapan gençlerin görüntüsü paylaşılarak hedef gösterildi. Tweet, tepkiler nedeniyle silindi ancak bakanlık bünyesinde IŞİD karşıtlığını suç sayan birinin çalıştırılmasına tepkiler dinmiyor. Bakanlıktan, tweeti atan kişinin kimliği ve akıbeti ile ilgili açıklama bekleniyor.

Yayınlanma: 01.01.2017 - 22:19
Abone Ol google-news

<video:654013>

Ortaköy’deki terör saldırısının ardından Okmeydanı’nda bir kahvehanede toplanan Halkevleri üyesi bir grup genç, “IŞİD’cilere ve cihatçı çetelere geçit vermeyeceğiz” diyerek laikliğin önemine vurgu yaptı. Ancak “Veysel Kaçmaz” isimli bir twitter kullanıcısı, eylemden çekilen video görüntüsünü “Teröristler Okmeydanı’nda insanları iç savaşa davet ediyor. Durdurun bu vatan hainlerini” notuyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün twitter hesabı “@EmniyetGM”i etiketleyerek paylaştı. İhbarı dikkate alan İçişleri Bakanlığı’ının resmi twitter hesabı Kaçmaz’a yanıt olarak “Terörle Mücadele Ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin” notunu paylaştı.

Bakanlık hedef gösterdi... Cumhuriyet stajyeri laiklik istediği için gözaltına alındı

Twitter kullanıcıları “#LaikliğiSavunmakSuçDeğildir” hashtagi açarak gençlere destek verdi. Kısa sürede binlerce destek mesajının atılmasıyla hastag 1. sıraya yükseldi. Yazar Levent Gültekin bakanlığın tweet’ine “Aklınızı mı kaçırdınız yoksa niyetiniz mi kötü? Ne istiyorsunuz bu ülkeden? Bunun nesi suç? Amacınız ne söyler misiniz?” ifadeleriyle tepki gösterdi. Twitter kullanıcıları, “Laiklik ve IŞİD’e karşı mücadele çağrısı ne zamandan beri iç savaş çağrısı oldu?” şeklinde tweet attı. Bakanlık yoğun tepki üzerine tweet’i sildi. Konuşmayı yapan Okmeydanı Halkevi üyesi Ergin Çevik “Bakanlık gitsin, Reina’da onlarca kişiyi katledip elini kolunu sallayarak mekandan çıkan katili bulsun” dedi.

 

İşte İçişleri Bakanlığı'nın o tweet'i:

Bakanlık tepkiler üzerine paylaşımını sildi. Ancak, bakanlık tweeti atan kişinin durumu ile ilgili açıklama yapmadı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler