Linç girişimine uğrayan modacı Barbaros Şansal tutuklandı

Modacı Barbaros Şansal, sosyal medyadaki paylaşımı gerekçesiyle KKTC'den sınır dışı edilip İstanbul'a getirildi. Gözaltına alınan Barbaros Şansal, Atatürk Havalimanı apronunda saldırıya uğradı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, aprondaki saldırıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını duyurdu. Savcılıkta sorgusu tamamlanan Şansal, sevk edildiği sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

Yayınlanma: 02.01.2017 - 17:27
Abone Ol google-news

<video:654468>

Modacı Barbaros Şansal'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Şansal’ın ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından alındı.

Şansal ifadesinde "Bana sorduğunuz, 'İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar İstanbul'da silahla insanları taradı! özeti budur.' şeklindeki Twitter mesajı bana ait değildir.  'Mal sahibi Musevi, davacı Sünni, işletmeci Alevi.. Noel Baba ha. uS" şeklindeki Twitter mesajı bana aittir. Türkiye'de yılbaşı gecesi saat 01.20 sıralarında Reina isimli gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında bu mesajı saat 03.00 sıralarında paylaştım. Buradaki amacım 3 farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır" dedi.

Şansal tepki gören videolu paylaşımı için “Yeni yıl mesajı olarak paylaştım” dedi. 19 Ekim 2015 tarihinde bir internet sitesine verdiği röportajın başlığı olarak, “B...da boğul Türkiye” yazıldığını anlatan Barbaros Şansal, “Videoda da bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerler tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. Üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Şansal ifadesinin ardından “halkı kin ve düşmanlığı tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklanması talebi ile nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Barbaros Şansal mahkemece tutuklandı.

Nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Barbaros Şansal ifadesinde, "Suçsuzum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum" dedi. Mahkeme, Şansal'ın atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin varlığı, sosyal medyada paylaştığı videolar somut delil olmakla, atılı suçun yasada öngörülen üst sınırı, şüpheli tarafından yapılan sosyal medya paylaşımlarının halkta oluşturduğu infial nazara alınarak bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından Şansal'ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Şansal, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

NE OLMUŞTU

Yıl başı gecesi yayınladığı videosunun ardından KKTC'den sınırdışı edilen, Türkiye'ye döndüğünde havalimanında bir grubun linç girişimine maruz kalan modacı Barbaros Şansal'ın ifadesi ortaya çıktı. CNN Türk'ün haberine göre, Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde Şansal'a bazı sosyal medya mesajları ile ilgili sorular soruldu.

Reina baskını sonrası "işletmecisi ve tüm çalışanları alevi olduğu için noel baba kılığındaki sünni müslümanlar istanbul'da silahla insanları taradı, özeti budur" şeklinde mesaj attığı mesaj ile ilgili soruya Barbaros Şansal, "Bu twit bana ait değildir. Caps olarak paylaşıldığını gördüm ve hemen hesaplarımı kontrol ettim ve timeline'ım da böyle bir twit görmedim" yanıtını verdi. Şansal'ın avukatı Efkan Bolaç ise söz konusu ekran görüntüsünde, tweetin Türkiye'den ve henüz saldırı yapılmadan atılmış olarak görüldüğünü dile getirdi.

Çeşitli hakaretlerin yer aldığı video ile ilgili sorulara ise Şansal videonun çarpıtıldığı yanıtını verdi. Avukat Efkan Bolaç, Şansal'ın uğradığı saldırı sonrası genel sağlık durumunun iyi olduğu ancak beline, kasıklarına ve böbreklerine darbe aldığı, ellerinde ve vücudunda çizikler olduğu bilgisi verdi.

HAVALİMANIDA LİNÇ GİRİŞİMİ YAŞANMIŞTI

Barbaros Şansal'ın bindiği uçak dün gece Atatürk Havalimanı'na inmesinin ardından apronda bekleyen bir grup linç girişiminde bulundu. Cep telefonuyla çekilen görüntüde Şansal'ın yerde olduğu ve darp edildiği görüldü. Terörle mücadele ekipleri Şansal'ı oradan uzaklaştırarak Havalimanı apronundan araca bindirip özel bir kapıdan çıkardı ve gözaltına alındı.

SALDIRGANLARIN İFADESİ ALINDI

Bu arada Barbaros Şansal, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, olaya karıştığı belirlenen 8 kişinin de Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne ifadeleri alındı.

DHMİ AÇIKLAMA YAPTI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Barbaros Şansal'ın apronda saldırıya uğramasıyla ilgili olarak açıklama yaparak soruşturma başlatıldığını bildirdi.

DHMİ tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“ 02 Ocak 2017 gece saatlerinde KKTC’den sınır dışı edilerek İstanbul Atatürk Havalimanı’na getirilen Barbaros Şansal’a, darp girişiminde bulunulduğu öğrenilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Sıkı güvenlik tedbirlerinin her zaman çok titiz bir şekilde uygulandığı Atatürk Havalimanı uçak park alanlarına, yolcu ve görevlilerin haricinde kimsenin ulaşmasına imkân bulunmamaktadır. Nitekim bu darp girişimi esnasında da aprona dışarıdan kimsenin girmediği tespit edilmiştir. Bu olayda, Genel Müdürlüğümüzün faaliyetleri kapsamında herhangi bir ihmal ve zafiyet kesinlikle söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

Barbaros Şansal'a apronda linç girişiminin kılıfı: Milli duygular


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler