Laiklere gözdağı

Ortaköy’deki katliamın ardından laiklik çağrısı yapan Halkevi üyelerine operasyon yapılıp gazetemiz stajyer muhabiri Ayşegül Başar’ın gözaltına alınması, CHP tarafından tepkiyle karşılandı. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İçişleri Bakanlığı cihatçı barbarların peşine düşmek yerine, laikliği savunan gençleri gözaltına alıyor” dedi.

Yayınlanma: 03.01.2017 - 05:46
Abone Ol google-news

<video:654013>

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ortaköy saldırısının ardından Okmeydanı’nda laiklikle ilgili konuşan Halkevleri üyeleri ve gazetemiz stajyer muhabiri Ayşegül Başar’ın gözaltına alınmasına tepki gösterirken, “Bir vatandaşın laiklik konusunda konuşması terörle mücadele kapsamına mı giriyor” diye sordu. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “Barışçıl bir yöntemle laikliğin önemini anlatmaya çalışan gençlerimizin terörist ilan edilip hedef gösterilmesi haksızlık ve ahlaksızlıktır” dedi.

İstanbul Okmeydanı’nda bir grup arkadaşıyla kahvehaneleri dolaşarak laikliğin önemini anlatan Halkevleri üyesi, gazetemiz stajyeri Ayşegül Başar gözaltına alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İçişleri Bakanlığı’nın katliam yapan cihatçı barbarların peşine düşmek yerine, laikliği savunan gençleri gözaltına alması, AKP’nin zihin yapısını çok net şekilde ortaya koyuyor. İktidar sahiplerine göre, laiklik çağrısı yapanlar, insanlık düşmanı, medeniyet düşmanı barbarlardan daha tehlikeli görülüyor. Laiklik isteyen gençleri hedef gösteren İçişleri Bakanlığı, günlerdir yılbaşı için katliam çağrısı yapanlar için herhangi bir soruşturma başlattı mı? Katliamın ardından saldırıyı öven kişiler hakkında bir araştırma içine girdi mi? Böyle bir düzenin ülkemizi götüreceği yer Taliban Afganistanı’dır. AKP’nin hayali, dinci faşizmle yönetilen bir dikta rejimidir” dedi.

‘Gücünüz yetiyorsa...’

Ağbaba, “Gücünüz yetiyorsa çocukları ve gençleri değil bizleri tutuklarsınız. Ne yaparsanız yapın, bu ülkeyi bölmenize, bu Cumhuriyeti yıkmanıza izin vermeyeceğiz” tepkisini gösterdi.

Tanrıkulu ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, “laikliği savunmak ya da laiklik propagandası yapmak ne zamandan beri suç sayılıyor?”, “Bir vatandaşın laik konusunda konuşması terörle mücadele kapsamına mı giriyor ”, “Türkiye genelinde illere göre son bir yılda, laikliği savunduğu ya da laiklik propagandası yaptığı gerekçesiyle İçişlerine Bakanlığı’na toplam kaç ihbar yapıldı” sorularına yanıt aradı.

Bakanlık hedef gösterdi... Laiklik çağrısı yapan bir Halkevleri üyesi daha gözaltına alındı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler