Binali Yıldırım'dan ABD Büyükelçiliği'ne: Zevzeklik yapmışlar

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin dün paylaştığı, Eski Başbakan Nihat Erim'in fotoğrafı için Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Yıldırım "Duydum. Nereden aklına gelmiş gider ayak. Sormak lazım. Ben de bir alaka kuramadım. Altında bir mesaj yoksa zevzeklik yapmış" dedi.

Yayınlanma: 06.01.2017 - 13:54
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli için söylediği "Anayasa değişikliğine evet demek ihanettir" sözlerine yantı verdi. Yıldırım "Bahçeli'ye ihanet ediyor mu demiş? O hal de biz de ihanet ediyoruz. Çünkü sayın Bahçeli'yle beraber, iki parti olarak bu değişikliği yaptık. Fevkalade çerkin, fevkalade yakışıksız bir ifadedir. Ana muhalefet partisinin genel başkanına hiç yakışmıyor. Halkın iradesine başvurmak, halkın kararına gitmek ihanet diye nitelendirilemez. Ancak ihaneti kimin yaptığını görmek için 15 Temmuz'a gitmek lazım. İhaneti kimin yaptığını görmek için seçilmiş hükümetleri çeşitli ayak oyunlarıyla devirmeye çalışan eski alışkanlıkları tekrar eden odaklara gitmek lazım" diye konuştu.

Yıldırım, "Biz gayet iyi niyetle ülkemizde istikrar sürsün büyüme devam etsin diye bir anayasa değişikliği getiriyoruz MHP'yle beraber. Bu anayasa değişikliğinin özü şudur. Hükümet sistemi başbakanlıktan, cumhurbaşkanlığı sistemine dönüştürülüyor. Vatandaş kimin ihanet ettiğine, kimin ihanet etmediğine karar verir" ifadelerini kullandı.

MHP'DEKİ İSTİFALAR

Bazı MHP'li vekillerin 'hayır' oyu vereceğini açıklaması ve istifa etmesi konusunda görüşleri sorulan Yıldırım, "Arkadaşlar dedikoduyla amel olmaz. Bizim abdestimiz tam. Namazımızdan da şüphemiz olmaz. Bizim grubumuz 316 imza vermiştir. 316 imzanın anlamı biz 316 milletvekili olarak evet oyu vereceğiz demektir. Bunun dışında ortaya atılan dedikodular laflar tamamen değersizdir. Hiçbir anlam ifade etmez" dedi.

IRAK ZİYARETİ

Başbakan Yıldırım, Irak'a yapacağı ziyarete ilişkin de açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

Irak ile son iki senedir ilişkilerimiz iyi gelişmedi. İşte bu dostlukları artırma, düşmanlıkları azaltma politikamızın gereği olarak birer birer komşularımızla ilişkilerimizi yoluna koyuyoruz ve geliştiriyoruz. Bu bağlamda Irak ziyaretimizde esas itibariyle iyi komşuluk ilişkilerini pekiştirmek, ekonomik konularda önceki yıllardan kaynaklı kayıpları kapatmak ve her iki ülkenin toprak bütünlüğüne saygı esasında yıllardan beri ülkemizin başını ağrıdan PKK terör örgütünün Irak topraklarından Türkiye'ye saldırmalarını önlemeyi görüşeceğiz. Başika'daki varlığımız asla Irak'ın egemenliğine yönelik bir şey değildir. Koalisyon güçleri ile beraber Musul başta olmak üzere DEAŞ ile mücadele için orada, Irak'taki milislere eğitim vermektedir. Bu konuları da yine bu ziyarette konuşacağız. Asıl itibariyle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi. Birlikteliğimiz olduğu konuları ön plana çıkarmak, ayrılıkları görüşmek suretiyle iyi komşuluk ilişkileriyle sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Irak, Suriye bizim komşularımız. Komşularımızla iyi geçinmek bizim geleneksel anlayışımıza da uygun bir şey. Bu esastan hareketle barışın, kardeşliğin sağlanması sadece Türkiye'nin ilerlemesi için değil, bölge ülkelerindeki karışıklıkların sona ermesi, terörün verdiği zararların ortadan kaldırılmasına da fayda sağlayacak.

"ZEVZEKLİK YAPMIŞLAR"

Yıldırım, ABD Ankara Büyükelçiliği'nin dün paylaştığı, Eski Başbakan Nihat Erim'in fotoğrafı için de "Duydum. Nereden aklına gelmiş gider ayak. Sormak lazım. Ben de bir alaka kuramadım. Altında bir mesaj yoksa zevzeklik yapmış" ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği, dün Twitter hesabından 19 Temmuz 1980’de suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Türkiye’nin eski başbakanlarından Nihat Erim’in, dönemin ABD Başkanı Richard Nixon ile fotoğrafını paylaşmıştı.

ABD Büyükelçiliği'nin çok tartışılan o tweeti şöyle: 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler