Hocalarımız onurumuzdur, yanlarındayız

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu kapı girişinde hocalarını karşılayan 100’ü aşkın öğrenci “Akademi biat etmedi etmeyecek”, “YÖK, polis, medya. Bu abluka dağıtılacak” sloganlarıyla ihraçlara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 09.01.2017 - 23:05
Abone Ol google-news

OHAL’in üçüncü kez uzatılması kararının ardından yayımlanan KHK ile 631 öğretim üyesi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Barış için Akademisyenler İnisiyatifi’nin barış bildirisine imza atan Ankara Üniversitesi akademisyenleri de bulunuyor.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu kapı girişinde hocalarını karşılayan 100’ü aşkın öğrenci “Akademi biat etmedi etmeyecek”, “YÖK, polis, medya. Bu abluka dağıtılacak” sloganlarıyla ihraçlara tepki gösterdi. İhraç edilmesinin ardından eşyalarını toplamak için fakültesine gelen Doç. Dr. Tezcan Durna’ya Ece Ayhan’ın Meçhul Öğrenci Anıtı şiirini okuyan öğrenciler, “Hocalarımızın yanındayız” mesajı verdi. Durna ise “Biz devletten maaş almasak bile bu işi yapmaya devam edeceğiz. Hakikati dile getirmeye inatla devam edeceğiz” karşılığını verdi. Fakültenin bütün kapılarına “Hocalarımız onurumuzdur” ve “Geri dönecekler” yazıları asan öğrenciler, “Suçu olmayan hocalarımızın yanında bizleri de cezalandırıyorlar” sözlerini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler