Bu cezayla Suruç'ta yaralı kurtulanları öldürdüler

1.5 yıldır adalet için savaşan Suruç ailelerinden 7 bin 500 TL’lik para cezasına tepki.

Yayınlanma: 10.01.2017 - 21:39
Abone Ol google-news

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamında emniyet müdürü Mehmet Yapalıal’ın görevi ihmal ve kötüye kullanma suçundan 7 bin 500 TL cezaya çarptırılmasına tepki gösterdi. Katliamda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın’ın babası Fethi Aydın, “Bu son yaşananla Suruç’ta yaralı kurtulan insanları bir daha öldürdüler” dedi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi dün Taksim’de bulunan İnsan Hakları Derneği’nde Suruç eski emniyet müdürü Mehmet Yapalıal’ın katliamla ilgili görevi ihmal ve kötüye kullanma suçundan 7 bin 500 TL cezaya çarptırılması ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını katliamda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın’ın babası Suruç gazisi Fethi Aydın okudu. Aydın basın açıklamasına “Oradan yaralı kurtulduğum için bu yaşanan durumdan dolayı zor durumdayım, sığdıramıyorum” sözleriyle başladı. Yaşadıkları adaletsizliğin ilk olmadığını kaydeden baba Aydın, “Türkiye tarihinin böyle rezil kararlarla dolu olduğunu biliyoruz. Katliamda sorumluluğu olan birçok kamu görevlisini kaçırıp sadece bir tanesini yargılayarak bizi kandıramazsınız. Yargıladığınız o kamu görevlisine 7 bin 500 TL ceza vererek adaleti sağlayamazsınız. Daha önceki siyasi katliam davalarında sergilenen tiyatroyu bize adalet diye yutturamazsınız. Tırnağına dünyaları değiştirmeyeceğimiz canlarımıza fiyat biçerek bizim yüreğimizi soğutamazsınız” diye konuştu.

Ellerimiz yakalarında

Para cezası kararının yargıya neden güvenmediklerinin kanıtı olduğunu belirten Aydın, “Katliam mağdurları mahkeme salonlarına girdiğinde eli ayağı dolanan, çok üzgün olduğu söylenen yargı mensuplarının ne kadar iki yüzlü olduğunun resmidir bizim yaşadıklarımız. Bu yüzden biz 7 bin 500 TL’lik bir adalet değil kaybettiklerimize biçecek herhangi bir maddi değeri tanımıyoruz. Adalet dışındaki hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. 18 aydır yürüttüğümüz adalet mücadelemize devam edeceğiz. Katiller, katliamda sorumluluğu olanlar ve bu sorumluluğu aklayanlar bilsinler ki iki cihanda ellerimiz yakalarında olacaktır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler