Kadıköy Moda'da kedi evi cinayeti

Üsküdar'da kedilere ev hazırlamak isteyen gençlerin saldırıya uğramasının ardından Kadıköy'de de bir kişi kedi evi yüzünden öldürüldü. Kedilerin soğuktan korunması için kedi evi hazırlayan psikolog Alper Engeler, komşusu tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Yayınlanma: 11.01.2017 - 15:43
Abone Ol google-news

İstanbul Kadıköy'deki Moda'da kedi evi yüzünden cinayet işlendi. Edinilen bilgiye göre, 49 yaşındaki psikolog Alper Engeler, oturduğu apartmanın yakınındaki Ağabey Sokak'ta kaldırıma tahtadan kedi evi yaparken komşusuyla tartışmaya başladı.

Üsküdar'da sokağa kedi evi koyan gençlere saldırı

İddiaya göre sözlü olarak başlayan tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. Engeler tartıştığı kişi tarafından bıçaklandı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Alper Engeler yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

"BU ÜLKENİN ÇIĞRINDAN ÇIKTI"

Çevresinde hayvan sevgisiyle tanınan Alper Engeler yakınlarını yasa boğdu. Engeler'in arkadaşı Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Alper Engeler beslediği kediler yüzünden tartıştığı komşusu tarafından Moda'daki evine yakın bir yerde dün gece bıçaklanarak öldürüldü. Bu dünya, bu ülke çığrından çıktı, kıyamet denen şey bu olsa gerek. Yuh diyorum, pes diyorum, başka da bir şey demiyorum" ifadelerini kullandı.

Psikoloğu öldüren zanlı tutuklandı

Psikolog Alper Engeler'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Hızır Erdoğan polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın ardından Hızır Erdoğan, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette cinayeti itiraf eden Erdoğan, işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne gönderildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Erdoğan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinde Hızır Erdoğan'ın, "Alper'i mahalleden daha önce az tanırım ancak taşınmışlardı. Ben dükkanda yatar kalkarım. Gece yarısı birisi kapıyı yumruklayarak küfür ve hakaret etti. Ben de ne olduğuna bakmak için kalkıp dışarı çıktım. Alper'in aşağıdan geldiğini gördüm. 'Sen miydin kapıma vuran' deyince küfür ederek 'Evet ben vurdum' dedi. Alper alkollüydü. Montundan zıpkını çıkardığını gördüm. Zıpkınla ateş edecek sandım. Ben de 2 metre yakınımda olan bıçağı aldım. Uyku sersemliğinin etkisiyle, uzaklaşsın diye bıçağı salladım. İkimiz birlikte düştük. Bıçakta ya da Alper'de kan görmedim. Kapıyı kilitleyip aşağı doğru yürümeye başladım. Daha sonra arkadaşımı arayarak şahsın yerde yatıp yatmadığını sordum. Ambulans çağırmasını söyledim. Pişmanım." dediği öğrenildi. 

Mahkeme Hızır Erdoğan'ın, "Kastan adam öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler