Kadri Gürsel'in eşi Nazire Gürsel: Keşke bu açıklamayı hiç görmeseydim, tansiyonum 19'a çıktı

Gazetemizi susturma operasyonunda tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel'in eşi Nazire Gürsel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a tepki gösterdi.

Yayınlanma: 12.01.2017 - 17:33
Abone Ol google-news

Cumhuriyet'i susturma opersayonunda tutuklanan gazetemizin Yayın Danışmanı Kadri Gürsel'in eşi Nazire Gürsel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

TBMM'deki 'başkanlık anayasası' görüşmeleri sırasında, CHP'li milletvekilleri tutuklu gazetecilerin sorunlarını gündeme getirmiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'lilerin tepkisi üzerine, "Türkiye cezaevlerinde şu anda mesleği gazeteci olduğu hâlde tutuklu olan insanlar var, hükümlü olan kişiler de var. Ama şunu çok net söylüyoruz, her defasında da ifade ediyoruz: Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptı diye tutuklu hiçbir kimse yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

"HİÇBİR GAZETECİYE 'SENİ GAZETECİLİKTEN İÇERİ ATTIK' DENMEZ"

Kadri Gürsel'in eşi Nazire Gürsel, Bakan Bozdağ'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Nazire Gürsel, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bozdağ ‘tutuklu gazeteci var ama hiçbiri gazetecilikten değil’ diyor. İnanılmaz. Zaten gazetecileri hapse atan ülkelerin hepsinde bu böyledir. Yani hiçbir gazeteciye ‘Biz seni gazetecilikten içeri attık’ denmez. Mozambik bile olsa. Duruma göre bir suç isnat edilir" ifadelerini kullandı.

"Yıllar önce Amanpour, gene böyle diyen bir Türk yetkiliye programında ağzının payını vermişti. Dünyada alay konusu olmuştu" hatırlatmasını yapan Nazire Gürsel, açıklamalarına şöyle devam etti:

- Herkes bilsin. Bu suçlamaları kabul etmediğimiz gibi bu açıklamaları da kabul etmiyoruz. YETER.YETER.YETER.

- Eğer bir kez daha bu tarz bi açıklama duyarsam, yok terör örgütü yok bilmem ne iyice çileden çıkacağım.

- YETEEEEEER Yok efendim adam öldüren gazeteci varmış. Bana ne? Cumhuriyetçiler adam mı öldürdü? Bu nasıl laf? Ya da cevap? Keşke bu açıklamayı hiç görmeseydim. Duymasaydım. Tansiyonum bir anda 19'a çıktı. İnmiyor da. Sayenizde hastanelik de oldum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler