Bingöl'de inşaat işçileri kazan kaldırdı: Eksi 25 derecede bekliyoruz, tüm arkadaşlar mağdur

Bingöl’ün Genç İlçesi'ndeki Çaytepe Köyü’nde yapımı süren Palu-Genç-Muş demiryolu inşaatında çalışan ve önce 4 ay ücret alamadıklarını, ardından işten çıkarıldıklarını öne süren 148 işçi şantiye alanında eylem yaptı. Şantiyede formen olarak görev yapan Hasan Dağ, "Eksi 25 derecede bekliyoruz. Buradaki tüm arkadaşlar mağdur" diye konuştu.

Yayınlanma: 15.01.2017 - 14:52
Abone Ol google-news

Kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Genç İlçesi Çaytepe Köyü’nde yapımı süren 114 kilometre uzunluğundaki Palu-Genç-Muş demiryolu deplase çalışmaları yapım işinde çalışan 148 işçi, aylık ücret alamadıkları ve işten çıkarıldıkları gerekçesiyle şantiye alanında eylem yaptı. Şantiyede daha önce patlayıcı madde imha uzmanı olarak çalışan Hakan Kahraman, sorumlu firmanın kendilerini mağdur ettiğini iddia ederken şöyle konuştu:

"8 YERİNE, 12 SAAT ÇALIŞTIRIP HAKLARIMIZDAN MAHRUM ETTİLER"

"4 aydır paramızı alamadık. 8 yerine, 12 saat çalıştırıp haklarımızdan mahrum ettiler. Taşeron firmasının battığını söyleyip hakkımızı vermediler. 15 gündür verdikleri sözü tutmuyorlar. Toplanıp tekrar buraya geldik, hakkımızı aramaya çalıştık. Firmanın genel müdürü söz verdiği halde bize sahip çıkmıyor. Hakkımızın olmadığını söylüyor. Mağduriyetten dolayı evine tüp alamayan, kömür alamayan arkadaşlarımız var. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Bizi işimizden de ettiler. 4 aylık alacaklarımız duruyor, ihbar tazminatlarımız, izinlerimiz, fazla mesailerimiz hiç bir şey ödenmedi. Yılbaşından itibaren işten çıkışlarımız verildi. Mağduruz, çalışamıyoruz. İşsizlik başvurusunu da yapamıyoruz. Kimimizi istifa etti olarak göstermişler, kimimizi de işimizin feshedildiğini göstermişler."

"EKSİ 25 DERECEDE BEKLİYORUZ, TÜM ARKADAŞLAR MAĞDUR"

Şantiyede formen olarak görev yapan Hasan Dağ ise, firmanın söz verdiği halde haklarının verilmediğini ifade ederek, "Bize burada toplu çıkış verildi. Toplu çıkış verildiği için hiçbir hakkımızı alamıyoruz. Bize söz verildi, 'Hakkınız verilecek' denildi. Ama hakkımızı alamıyoruz. Eksi 25 derecede bekliyoruz. Buradaki tüm arkadaşlar mağdur" diye konuştu.

Firma yetkilileri tarafından ise, işten çıkarılmalar konusunda açıklama yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler