Gülen, valiye takkesini verdi

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen FETÖ iddianamesinde, tanık Hasan Ayaz, dönemin Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın 7 Aralık Üniversitesi Rektörü İsmail Güvenç’le birlikte Mayıs 2013’te Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’i ziyaret edip elini öptüğünü söyledi.

Yayınlanma: 16.01.2017 - 23:35
Abone Ol google-news

Vali Süleyman Tapsız, halen görevde olan 7 Aralık Üniversitesi Rektörü İsmail Güvenç ve cemaatin il imamı Osman Öner’in arasında bulunduğu bir heyet, Mayıs 2013’te Pensilvanya’ya giderek Gülen’i ziyaret etti.

Kilis Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 148 sayfalık iddianamede, FETÖ’nin Kilis yapılanmasına ilişkin ayrıntılara yer verildi. İddianamede, şüphelilerin “Amerika’ya gidip örgüt liderine (Gülen’e) biat ettikleri” belirtildi. Davanın bir numaralı sanığı olan Kilisli İş Adamları Derneği (KİADER) Genel Sekreteri Hasan Ayaz tarafından iddianamede halen Karaman’da görev yapan dönemin Kilis Valisi Süleyman Tapsız hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Davanın bir numaralı sanığı Kilisli İş Adamları Derneği (Kİ- ADER) Genel Sekreteri Hasan Ayaz’ın itiraflarına göre Vali Süleyman Tapsız, halen görevde olan 7 Aralık Üniversitesi Rektörü İsmail Güvenç ve cemaatin il imamı Osman Öner’in arasında bulunduğu bir heyet, Mayıs 2013’te Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’i ziyaret etti. Bu görüşmede Vali ve Rektör, Fethullah Gülen’in arkasında namaz kılarken, Gülen başındaki namaz takkesini bu sırada Vali Tapsız’a verdi. Hasan Ayaz’ın, bu görüşmeye ilişkin “Vali bizim adamımızdır, hocaefendinin elini öptü” dedi. Bu ziyaret sırasında ayrıca Gülen ile Tapsız’ın 4-5 saat baş başa görüştükleri ve burada Suriye meselesinin ele alındığı, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a mesaj gönderildiği belirtildi.

Vali ve Rektör sanık değil

İddianamede, Süleyman Tapsız, Rektör Güvenç, il İmamı olarak anlatılan Osman Öner’in sanık olmaması ise düşündürdü. Hasan Ayaz, Öner için “Cemaat içerisinde il valisi olarak görülürdü” dedi. Tapsız şuan Karaman’da vali olarak görev yaparken, Güvenç ise Kilis’teki üniversitede rektörlüğe devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler