'Fuat Avni' iddianamesi tamamlandı... Said Sefa'ya müebbet istemi

Darbe girişiminin ardından başlatılan 'medya' soruşturmasında ilk iddianame tamamlandı. 'Fuat Avni' hesabına ilişkin iddianamede Sait Sefa'ya müebbet hapis istendi.

Yayınlanma: 18.01.2017 - 11:17
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmalarından ilki tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, örgütün devlet içerisinde "hemen hemen her alanda olduğu gibi, sosyal medya alanında da yapılanarak 'Fuat Avni' gibi hesaplar üzerinden örgüt amacı doğrultusunda algı faaliyetlerinde bulunduğunun" tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, öncelikle "Fuat Avni" hesabı üzerinden soruşturmaya başlandığı, ilerleyen süreçte ise örgütün bu ve benzeri hesaplar üzerinden amacı doğrultusunda paylaşımlar yaptığı ifade edilerek "Bu paylaşımların dedikodu, fısıltı, sohbet, asılsız ihbar vb yöntemler ile topluma duyurduğu son olarak da örgütün basın-yayın organları aracılığı ile geniş halk kitlelerine örgüt söylemlerini ilettiği anlaşılmıştır" denildi.

"ÖRGÜT İYİLİK MELEĞİ GİBİ TANITILDI"

FETÖ'nün elindeki basın yayın araçlarıyla "örgütün adeta bir iyilik meleği gibi tanıtıldığı", "Kimse Yok mu?" gibi kuruluşların para-kurban-zekat toplamalarında topluma duyuruda bulunup gelir temin edildiği, siyasi partiler arasında taraf tutulup yanlı yayınlar yapıldığı, devletin gizli bilgileri, gizli toplantıları ve gizli telefon görüşmeleri sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanarak devleti ve hükümeti itibarsızlaştırmak suretiyle casusluk faaliyetleri gerçekleştirildiği anlatıldı.

"KORKMA TİTRE GİBİ KARA MİZAHLA..."

FETÖ'nün sosyal medyada çok sayıda propaganda hesabı olmasına rağmen özellikle "fuatavni" adıyla kullanılan hesap tüm diğerlerini de kapsayacak şekilde sembol haline geldiği, "Korkma, Titre" gibi kara mizahi üslup ile "Cumhurbaşkanı'na sempati duymayan kesim için sempati uyandırıp bilinçli davranışlarla hesabın geniş kitlelere ulaşmasının hedeflendiği" belirtildi.

Fuat Avni hesabıyla binlerce paylaşım yapıldığı, hedefteki kişi ve kurumlar hakkında karalama yapıldığı, topluma korku salınarak sindirildiği, kamu görevlilerinin tehdit edildiği, örgütle mücadele kapsamında yapılan soruşturmalar manipüle edilerek örgüt üyelerine moral verildiği kaydedildi.

"ÖRGÜTÜN ANONİM HESABI HALİNE GELDİ"

İddianamede, geçmişe dönük veri tabanı incelemesiyle "örgütün karapropaganda ve dedikodu hesabı olan fuatavni hesabını ilk açan" kişinin Said Sefa öne sürüldü. Hesabın Said Sefa tarafından oluşturulmuş ise de sonrasında örgütün anonim hesabı haline geldiğine de dikkat çekildi. Fuat Avni hesabı açıldığı gün yaklaşık 230 kişi tarafından takibe alındığı, örgütle irtibatlı internet sitelerinde haberleştirilerek isminin duyurulduğu ifade edildi.

SAİD SEFA'YA ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİNDEN CEZA İSTENDİ

İddianamede Said Sefa'ya "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "Terör örgütü yöneticiliği" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

28 KİŞİYE 10 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İddianamede, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız'ın ise "Silahlı örgüte üye olmak" iddiasıyla 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapisleri istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler