İstanbul Emniyeti’ne ve AKP binasına ‘lav’lı saldırı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’- nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesi ile Sütlüce’deki AKP İl Başkanlığı’na dün gece iki saat arayla lav silahıyla saldırı düzenlendi. Emniyet’in bahçe duvarı isabet alırken, AKP binasında duvarı delen mühimmat panoya saplandı. CHP, HDP ve MHP saldırıyı kınadı. AKP, DHKP-C’yi işaret etti.

Yayınlanma: 20.01.2017 - 20:18
Abone Ol google-news

<video:664007>

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AKP İstanbul İl Başkanlığı’na lav silahıyla saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinin arka sokağından dün akşam saat 20.00 sıralarında C Blok binasına doğru lav silahıyla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu, bahçe duvarı isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayın ardından bir kişinin ara sokaklara doğru kaçtığı, şahsın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Bu saldırı girişiminin ardından saat 22.00 sıralarında Sütlüce’de bulunan AKP İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik de lav silahıyla saldırı gerçekleştirildi. Saldırının il binasının arka tarafındaki bir binanın bahçesinden yapıldığı belirtildi. Açılan ateş sonucu bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı öğrenildi. Küçük çaplı hasara neden olan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Polis ekipleri saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

‘Saldırıyı DHKP-C yaptı’

Meclis’te anayasa değişikliği teklifinin 2’nci tur görüşmeleri devam ederken saldırı girişimi haberini alan partiler bir açıklama yaptı. AKP adına açıklama yapan Mehmet Muş, saldırıyı DHKP-C’nin gerçekleştirdiğini açıkladı. CHP adına konuşan Özgür Özel, HDP adına konuşan Ahmet Yıldırım ve MHP adına konuşan Erkan Akçay, saldırıları kınadıklarını açıkladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler