Çocuk kıyımı

Türkiye’de 2014’ün başından beri her ay 2 çocuk feci şekilde can verdi... Çocuklar ölüyor, Aile Bakanlığı susuyor.

Yayınlanma: 30.04.2014 - 10:45
Abone Ol google-news

2014 yılının başından bu yana, yani 4 ayda, 13 küçük çocuk ölü bulundu. 4’ü canice öldürüldü. 8’i ise “neden ve nasıl orada oldukları” bilinmeyen yerlerde ölü bulundu. 14 yaşındaki bir çocuğun ise intihar ettiği düşünülüyor. “Canilik” vakalarına, tecavüz de girdi, boğarak öldürme de. Sağ kalanlar için ise cinsel istismar sorunu ise büyümeye devam ediyor. “Çocuk gelin” sorunu tartışılırken, iki “çocuk ölümü” haberi daha geldi. Gözlerin çevrildiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın ise “eğitim şart” ezberini tekrar ederek çocukların eğitilmesi gerektiğini açıklaması dikkat çekti.

Türkiye’de 4 ayda 13 çocuk feci şekilde can verdi. Bu çocuklardan 4’ünün “canice öldürüldüğü” kesinleşirken, diğer çocuklardan 4’ünün bedeni havuz ve su kuyularında, 3’ü dağlık alanda, biri ise inşaatta bulundu. Çocuklardan birinin ölümü için ise intihar kuşkusu olduğu belirtildi. Kimi kaçırıldı, önce tecavüze uğradı, sonra boğuldu. Kimi okul yolunda kan davasına kurban gitti. Kimi henüz yaşını görmeden bir ormanlık alanda ölü bulundu. 2014’ün başından beri çocuk ölümlerinin gündeminden düşmediği Türkiye, dün gelen 2 kötü haberle daha yasa boğuldu. Günlerdir kayıp olan Umut Zambak ve Gizem Akdeniz’in cansız bulunan küçük bedenleriyle ülke bir kez daha yıkıldı. Ölümler gerçekleşmeden harekete geçmesi beklenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise çocukların eğitilmesi gerektiğini belirterek topu “eğitim eksikliği”ne attı.

Küçük Pamir Dikdik’in komşu evin havuzunda bulunan cansız bedeni Türkiye’yi yasa boğdu. Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın ise tanıdığı bir kişi tarafından tecavüz uğradı ve öldürüldü. Mert’in ölü bedenine Karadağ Çöplüğü’nde ulaşıldı.

Dağda dondular: Bitlis’te 4 ve 5 yaşlarındaki iki amca çocuğu dağlık alanda ölü bulundu. Soğuktan donarak öldükleri tahmin ediliyor.

Kayıp mı oluyorlar: Antalya’da 2.5 yaşındaki çocuk piknik alanında kayboldu. Cansız bedeni yangın söndürme havuzunda bulundu. Kırıkkale’de okula gitmeki için evinden ayrılan 10 yaşındaki Halil İbrahim Akaş’ın ölü bedeni şehir mezarlığına yakın bir alanda bulundu. Akaş, boğularak öldürüldü.

Kalaşnikof!: Van’da, iki çobanın arasındaki şakalaşma, diğerinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Bunun üzerine yaralanan çobanın akrabası 12 yaşındaki Taner Kaya, okula gittiği sırada Kalaşnikofla taranarak öldürüldü. Muş’ta 13 yaşındaki aşiret çocuğu Serhat Kiğa’dan, internet kafeye gitmesinin ardından bir daha haber alınamadı. Kiğa’nın cesedi, Muş-Bulanık karayolundaki bir inşaatta bulundu.

Bir haftalık bebek: Mersin’de bir haftalık bebek, ormanlık alanda ölü bulundu. Şırnak’ta kaybolan 12 yaşındaki İbrahim Bozkurt’un bedeni, hurda toplamak için gittiği inşaatın bodrumundaki su dolu havuzda bulundu.

İntihar mı?: Burdur’da 14 yaşındaki Ahmet Alp Öztürk, mutfakta başına poşet geçirilmiş şekilde ölü bulundu. Ölüm nedenini intihar olduğu üzerinde duruluyor.

2 dehşet daha: Bu yılın ilk 4 ayında gerçekleşen bu feci ölümlerin ardından son olarak Manisa’da Umut Zambak’ın, Adana’da ise Gizem Akdeniz’in kaybolduğu haberleri geldi. Emniyet’in seferber olduğu arama çalışmaları yine olumsuz sonuçlandı. 4 gündür kayıp olan 9 yaşındaki Umut ile 2 gündür kayıp olan 6 yaşındaki Gizem’in cansız bedenlerine dün ulaşıldı. Umut’un bedeni su kuyusunda bulunurken, Gizem’in öldürüldüğü kesinleşti.

 

Peki ya öl(dürül)meyenler?

Uluslararası Çocuk Merkezi Türkiye’de Ocak 2010 ile Kasım 2013 arasında 377 çocuğun cinsel istismara uğradığını açıkladı.

 

Bakanlığın önceliğiymiş!

Gözlerin çevrildiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ise “kâğıt üstündeki açıklamaları” yapmakla yetindi. Sosyal hizmet merkezlerinde “aile eğitimlerine hız vereceklerini” söyleyen yetkililer, “Çocuğa karşı tutum ve davranışlar nasıl olmalı, ev dışına gönderilirken nelere dikkat edilmeli” eğitimlerinin verileceğini aktardı. Yetkililer, “16-17 Mayıs’ta Aile Şûrası gerçekleşecek. 300 uzman katılacak. Bu konu özel olarak işlenecek. Emniyet yetkilileri çocuk kaybolduktan sonra devreye girer. Öncesi bizimle ilgili. Tedbirler almak, aileleri uyarmak bizim görevimiz” açıklamasını yaptı.

 

Daha yeni toplanacaklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Meclis’te konunun sorulması üzerine, “Bunlar çok üzücü hadiseler. Acilen tedbir almamız gerekiyor. Bakanlık olarak bizim üzerimize düşen sorumluluk; aileleri bilinçlendirmek, çocukların kendilerine yönelen bu tür şiddet olaylarında neler yapabileceklerini planlamak ve çocukları bu yönde eğitmek. Bunun için İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile birlikte toplantılar yapacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler