CHP'nin referandum başvurusu kabul edildi: Seçmenler 'Evet' demeyecek

Yüksek Seçim Kurulu, ülkeyi “tek adam” rejimine götürmeyi amaçlayan Anayasa Değişikliği Paketi’’nin oylanmasında “evet” yerine “tercih” yazılı mühür kullanılmasını kararlaştırdı.

Yayınlanma: 24.01.2017 - 13:46
Abone Ol google-news

AKP ve MHP mutabakatıyla hazırlanan Anayasa Değişikliği Paketi’nin teklifinin oylanacağı referandumda yurttaşlar kararlarını “evet” yerine “tercih” yazılı mühürle gösterecek.

Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin başvurusu üzerine referandumda kullanılacak mühre ilişkin bir karar aldı. 12 Eylül 2010 referandumu öncesi de tartışma konusu olan “Hayır” ın üzerini “Evet” mührü kullanarak işaretlemenin sorun yaratacağı kaygıları yeniden gündeme geldi. CHP’nin temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun başvurusu üzerine konuyu görüşen Yüksek Seçim Kurulu, genel ve yerel seçimlerde olduğu gibi seçmenin kararını “evet” mührüyle göstermesi yerine “tercih” mührünü kullanmasını kararlaştırdı.

Yurttaşlar, referandumda “Evet” yazılı beyaz bölüm ile “Hayır” yazılı kahverengi bölümün yer aldığı oy pusulalarını “Tercih” yazılı mühürle işaretleyecek. (BirGün)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler