Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'e yine ret

Tutuklandıktan sonra görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandıkları davada tahliye talepleri kabul edilmedi. Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Yayınlanma: 25.01.2017 - 11:34
Abone Ol google-news

TUNCEL'E 135 YIL HAPİS TALEBİ

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında bulunduğu 8 HDP’li vekilin gözaltına alınmasını protesto etmek için 4 Kasım 2016’da geldiği Diyarbakır Adliyesi önünde polislerce gözaltına alınmış ve 6 Kasım’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulmuştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Tuncel, 2012 ve 2016 yılları arasında katıldığı 16 eylem ve etkinlik, DBP’nin PM toplantılarında yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına katılması iddianameye konuşdu. İddianamenin bütününde Tuncel’in DBP Eş Genel Başkanı olduğuna değinilmezken bunun yerine Tuncel için “DTK üyesi“ olarak bahsedilmesi dikkat çekmişti. “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlanan Tuncel’in 135 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor. 

KIŞANAK'A 230 YIL HAPİS İSTEMİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Meclis’te kurulan Darbe Komisyonu’nda konuştuktan sonra döndüğü Diyarbakır’da 25 Ekim'de gözaltına alınmış ve 30 Ekim'de tutuklanarak Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Milletvekili ve belediye eş başkanlığı yaptığı 2012-2016 yılları arasında katıldığı basın açıklaması, cenaze töreni ve DTK toplantıları nedeniyle Kışanak hakkında “Örgüt kurma ve yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve 41 defa “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlaması ile iddianamede hazırlanmıştı. İddianamede, Kışanak’ın 230 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler