Ordu'da 'Kar Festivali'

Ordu’da 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda düzenlenen Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gençler kar üzerinde güreş tutarken, 7’den 70’e herkes gönüllerince eğlendi.

Yayınlanma: 29.01.2017 - 17:58
Abone Ol google-news

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Çambaşı Kar Festivali'nin 12'ncisi gerçekleştirildi. Çambaşı Yaylası'nın merkezindeki şenlik alanında yaklaşık -20 derecede renkli görüntülere sahne olan festivale, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Atamer Yeşil, Kabadüz Kaymakam Vekili Mehmet Erhan Türker, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Çambaşı, Alp dağlarından güzel”

Ordu Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterileriyle başlayan festivalde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, önümüzdeki dönemde turizmin ilerlemesiyle birlikte Ordu’da göçün engellenerek herkesin iş ve aş bulacağını söyledi.

Arap turistlerin Ordu’yla yakından ilgilendiğini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, önümüzdeki dönemde Arap turizminde büyük bir patlama yaşayacaklarını söyledi. Balkanlıoğlu, “Şimdi Arabistan’da 40 derece sıcaklık var ve her taraf çöl. Böyle kar görmek, sis görmek, yağmur görmek, doğal şelaleler ırmaklar ve cennet gibi orman görmek onlar için çok önemli. Oralarda bu saydıklarımızın hiçbiri yok. Önümüzdeki dönemde inşallah Ordu’da göç engellenecek. Herkes iş ve aş bulacak. Oteller dolacak ve dolmaya devam ediyor. Biz de bu tanıtımları sizlerden aldığımız destekle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güzel doğanın ve dağların, Alp dağlarından hiçbir farkı yok. Ben oraları da gördüm. Dedim ki, binlerce kilometre uzağa gidiyoruz, binlerce dolar para harcıyoruz, kendi memleketimizdeki Allah’ın bahşettiği güzellikleri görmüyoruz” dedi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler