Baro başkanlarından avukat Barkın Timtik için özgürlük çağrısı

KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), 15 Aralık’ta Kıraç Cemevi’nde bir müvekkilinin taziye yemeğinde gözaltına alınan, gözaltında şiddet gören ve 21 Aralık’ta tutuklanan avukat Barkın Timtik’in serbest bırakılması için başlattığı kampanyayı sürdürüyor.

Yayınlanma: 30.01.2017 - 12:22
Abone Ol google-news

<video:667719>

Çağlayan Adliyesi önünde “Adalet Nöbeti” tutan ve çeşitli basın açıklamalarıyla Barkın Timtik’in serbest bırakılması için Adana, Antalya ve Ankara baro başkanlarının desteğiyle bir video hazırlandı. Baro Başkanları, Timtik’in gözaltı ve tutuklanması sürecinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi.


Küçük: Meslektaşımıza yapılan bu işkenceyi kötü muameleyi kabul etmiyoruz

Kampanyaya destek veren Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, videodaki mesajında, “Meslektaşımız Barkın Timtik ,15 Aralık 2016 Kıraç cemevinde müvekkilinin taziye yemeğinde gözaltına alındı. Gözaltına alındığı süre içinde, 5 gün boyunca avukatıyla bile görüştürülmedi ve diğer gözaltına alındığı müvekkilleriyle birlikte polis şiddetine, plastik mermiye ve de hukuku saldırılara maruz kaldı. Devamında da tutuklandı. Meslektaşımıza yapılan bu işkenceyi kötü muameleyi kabul etmiyoruz” dedi.

Canduran: avukatların işkenceye maruz kalmasına hayır diyoruz

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Avukatların en önemli görevi işkenceye karşı önlem almak işkenceyi ortadan kaldırmakken ne yazık ki Barkın kardeşim ne yazık ki işkenceyle karşılaşıp bir avukatın uğrayacağı en son muameleye maruz kaldı. Şiddetle kınıyoruz. Bütün dünyada Türkiye’de işkenceyi önlemek için elimizden geldiği kadar çabalarken avukatların işkenceye maruz kalmasına kesinlikle ve sonuna kadar hayır diyoruz” dedi.

Balkan: insan hakları mücadelesi veren tüm meslektaşlarımıza özgürlük

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Meslektaşımız avukat Barkın Timtik’e sistematik olarak işkence yapılmış, tutuklanmış ve şimdi de bildiğimiz kadarıyla İzmir’e sürgün edilmiştir. Barkın Timtik’ten yola çıkarak hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesi yapan bütün meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Çıtırık: haksız gözaltılar, hukuka aykırı tutuklamalar sürüyor

Adana Barosu eski Başkanı avukat Mengücek Gazi Çıtırık ise mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de haksız gözaltılar, hukuka aykırı tutuklamalar devam ediyor. Ve bunlara meslektaşlarımız içinden Barkın Timtik’in de eklenmesiyle birlikte daha da üzüntülüyüz. Barkın Timtik’in tutuklanması CMK’da düzenlenmiş olan tutuklamaya ilişkin düzenlemelerin hiçbirine oturtulamamaktadır. Aynı zamanda hakkındaki iddia ile tutuklandığı yer arasında da zaten bir bağlantı bulunamamaktadır. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda son derece haksız ve hukuka aykırı bir tutuklanmanın içinden geçmektedir arkadaşımız. Bir an önce Barkın Timtik’e özgürlük diyoruz. Ve Barkın Timtik yalnız değildir.”

Avukat Ünsal: avukata işkenceyle savunmaya baskı başka aşamaya geçti

Gazetemize konuşan avukat Aytaç Ünsal ise “Barkın Timtik Kıraç Cemevi’nde bir müvekkilinin taziye yemeği sırasında gözaltına alındı ve 5 gün boyunca işkence gördü. Polis merkezinde diğer müvekkilleriyle birlikte sıraya dizilerek üzerlerine plastik mermiyle ateş edildi. Ankara Barosu Avukat ve İnsan Hakları Merkezleri, Adana Barosu yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Bu süreçte başvurularımızın hiçbiri hukuki olarak değerlendirilmedi. Timtik’in özgürlüğüne kavuşması için Çağlayan Adliyesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlattık ve çeşitli açıklamalar etkinlikler düzenledik. Timtik hakkındaki iddianame hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. Mahkeme Timtik için mahkeme günü ve tutuklu mu tutuksuz mu yargılanacağına ilişkin karar verecek. Arkadaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını talep ediyoruz. Avukatların gözaltına alınması ve tutuklanmasından sonra avukat Barkın Timtik ve avukat Tugay Bek’in gözaltında işkence görmesiyle birlikte savunmaya yönelik baskılar başka bir aşamaya geçti. Cumhuriyet gazetesinin avukatları, ÖHD ve MHD’den tutuklu avukatların bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler