HDP Van Milletvekili Lezgin Botan serbest bırakıldı

Gözaltına alınan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan serbest bırakıldı. Botan'ın gözaltına alındığını HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan duyurmuştu.

Yayınlanma: 30.01.2017 - 18:40
Abone Ol google-news

 HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van Ferit Melen Havaalanında gözaltına alındı. HDP'li Botan'ın gözaltına alındığını HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan duyurdu. Ayhan, “Van vekilimiz Lezgin Botan Van'da gözaltına alındı.Siyasal iktidar, referandum çalışmasını gözaltı ve tutuklama terörü ile tırmandırıyor” diye yazdı.

Polisler eşliğinde Van Adliyesi'ne getirilen Botan'a avukatları eşlik etti. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan çıkarıldığı mahkemeze serbest bırakıldı.

Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmaya katılmayan Botan hakkında 'zorla getirme' kararı vermişti. Mahkeme heyeti, Botan hakkında ikinci duruşmada 'yakalama emri' düzenlenmesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vermişti.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede terör örgütü elebaşını, terör ve şiddet eylemlerini övdüğü ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesi ile  'terör örgütü propagandası yapmak', 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 11 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edilmişti.

 

Tutuklu HDP milletvekilleri için mahkemeden emsal karar... İdris Baluken tahliye edildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler